Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkecomb

Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi vasárnapi fogás ropogós bőrrel, puha töltelékkel és omlós csirkével!
Ez a mi töltött csirkecombunk!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpirított (vagy száraz) zsemléket 4 felé szeljük, és egy tálba tesszük. Felöntjük tejjel, megnyomkodjuk, és hagyjuk állni. Ha a zsemlék jól megszívták magukat, akkor előkészítünk egy másik tálat, és határozott mozdulatokkal kinyomkodjuk a zsemléből a levet, és egy másik tányérba rakjuk.
  2. Előkészítjük a csirkecombot. Az ujjaink segítségével benyúlunk a csirkecombok bőre alá, és óvatosan elválasztjuk a húst a bőrtől. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  3. A csirkemájat apró darabokra vágjuk.
  4. Egy serpenyőben kevés olajon a felaprított vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felkockázott májat, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, és a felaprított fokhagymákat is belekeverjük. Kicsit pirítjuk, és az egészet beleöntjük a már kinyomkodott zsemlékhez.
  5. A májas-zsemlés alaphoz hozzáadjuk a tojásokat, a felaprított petrezselymet, sóval, borssal fűszerezzük. A kezeink segítségével masszává gyúrjuk.
  6. Egy evőkanál segítségével óvatosan betöltjük a combokat, szükség esetén hústűvel/fogpiszkálóval lezárjuk a széleit.
  7. Egy kizsírozott tepsibe tesszük a combokat, és alufóliával lefedjük. Mehet a sütőbe 200 fokra, 60 percre.
  8. Miután megsültek a csirkecombok, levesszük a fóliát, és egy-egy evőkanál zsírral nyakon öntjük mindegyik combot, majd további 10 percre visszarakjuk a sütőbe, hogy jól megpiruljanak. Petrezselymes krumplival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 99
össznézettség: 107 579
elküldve: 3
receptkönyvben: 142
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
756 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májjal töltött csirke, sült csirkecomb töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

594
csirkecomb 4 db
zsemle 2 db
tej 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
csirkemáj 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
sertészsír 1 ek