r
Nosalty Logó

Tradicionális gulyásleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mercedes
Tradicionális gulyásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 352 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 2103 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 42 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1816.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1776 micro
  • β-karotin
    4719 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    344 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 352 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    164.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10900.1 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    7552 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    4150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2895 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10655 micro
  • β-karotin
    28313 micro
  • β-crypt
    381 micro
  • Likopin
    2061 micro
  • Lut-zea
    3839 micro
Összesen 2103 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    42 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk.
  2. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikákkal összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk.
  3. Ekkor hozzáadjuk a marhahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, babérlevelet.
  4. Fedővel lefedve saját levében 90 percet főzzük.Elkészítjük a csipetkét.
  5. Ezután kerülnek bele a zöldségek: a karikára vágott sárga- és fehérrépa, a kockára vágott zeller, burgonya, az aprított petrezselyem és zellerzöld, felöntjük 2l -2.5 l vízzel.
  6. Letakarva további 50 percet főzzük. Beletesszük a csipetkét, és 10 perc alatt készre főzzük.

A csipetkéhez

  1. A hozzávalókból összeállítjuk a csipetke tésztáját.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4274
  • Tegnapi nézettség: 709
  • 7 napos nézettség: 9227
  • Össznézettség: 3818615
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Ajánló

Mindenféleképpen friss ropogós fehérkenyérrel kínáljuk. Aki nagyon csípősen szereti, vágjon bele hegyes erőspaprikát.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi levesek

Receptjellemzők

Tradicionális gulyásleves
Mercedes 302 recept

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " van-e. Ha volt, maradtak, ha nem volt, továbbálltak. Nagyon sokan máshogy készítik, és sok fajtája is van. Szegedi, Alföldi, Csángó stb...stb. Rengeteg kísérlet után jutottam el ehhez a recepthez....Remélem, tetszeni fog!

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek