10 medvehagymás recept - érdemes elkészíteni!

Itt a jó idő, a medvehagyma is visszatért. Nincs is jobb, mint egy szép hétvégi napon kirándulás közben beszerezni ezt az ízletes növénykét.

Ha akad rá mód, szerezzük be mi magunk, természetesen ügyelve arra, hogy még véletlenül se a gyöngyvirág levelét szedjük le - ugyanis könnyen összekeverhetők, utóbbi azonban mérgező! Ha nem lenne lehetőségünk rá, hogy mi magunk szedjük a medvehagymát, már a piacokon is megvásárolhatjuk. Számtalan remek ételt készíthetünk belőle - mi most összeválogattunk nektek 10 egyformán szuper medvehagymás receptet, amit mindenképp érdemes kipróbálni!

  1. 1.

    Tavaszi medvehagymás túrókrém

  2. 2.

    Medvehagymás tojásfészek

  3. 3.

    Zöldhagymás csirkeleves tésztával

  4. 4.

    Medvehagymás chillis-sajtos pogácsa

  5. 5.

    Medvehagymás pesto

  6. 6.

    Gombás-gorgonzolás rizottó medvehagymával

  7. 7.

    Medvehagymasaláta rákkal

  8. 8.

    Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes

  9. 9.

    Kefires kifli medvehagymásan

  10. 10.

    Mandulás csirkemájpástétom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek