Fánkot sütni mindenki tud!

Fánkot készíteni nagyon egyszerű, ha követed a tippjeinket! Megmutatjuk, hogyan készül a leggyorsabb, a klasszikus, a töltött, a sós. Elő a lekvárokkal, töltsünk fánkokat!

Garantáltan népszerű

Nagymamám fánkja

A fánk időjárástól függetlenül az egyik legkelendőbb csemege, amit számos variációban elkészíthetünk. Télen persze könnyebb a forró tűzhely mellett ácsorogni és türelmesen sütni a ropogós finomságokat, de ha nyáron is bevállaljuk a forró olajban sütést, egy-egy főétkezést le is tudhatunk vele, plusz előre borítékolható a siker családi vagy baráti körben!

Jöhetnek a friss lekvárok

A csörögefánkot tipikusan farsangkor készítjük, de akár augusztusban is megkívánhatjuk és összedobhatjuk. A lényeg a tészta pihentetésében rejlik – ezt nem úszhatjuk meg –, valamint a téglalap alakúra vágott tésztadarabok megfelelő összeillesztésében. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a sütés, és már tálalhatjuk is a gyerekkori ízeket idéző csörögefánkokat szilva- vagy baracklekvárunkkal!

Nagymama csörögefánkja

Spórolósoknak...

  • Ha még több időt szeretnénk megspórolni, maradjunk a túrófánknál, ami nagy eséllyel pályázik a leggyorsabban elkészíthető desszert címére. A megalkotásánál már csak az ára kedvezőbb, hiszen túró, liszt, tojás, cukor szinte mindig van otthon, a további ízesítés a fantáziánkon múlik.

  • Az Eckler-fánk sem igényel cukrásztehetséget, ez az isteni sütemény ráadásul olyan ritkán kapható eredeti és finom formájában vaníliakrémmel, hogy többszörös büszkeséggel tölthet el, ha vállalkozunk a megsütésére. Az égetett tészták isteni finomak, megérik a befektetett energiát és tapasztalatszerzést.

Édes után jöhet a sós

A fánkokat meg is tölthetjük a lekvárral, erre is mutatunk recepteket az alábbiakban, de ha eddig idegenkedve fogadtuk a sós fánkokat, most akár sajttal, túróval, kaporral is tehetünk egy próbát, apró szalonnakockákkal pedig a húsimádóknak is kedvezhetünk.

{ SZAVAZAS }

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek