10 tapas, amit bármikor bevethetsz

Álljon most itt lejjebb egy tizes toplista a kedvenc padlizsános, halas, gyümölcsös tapasaink listájával. Kezdőknek is menni fognak! 

A tapasok körét nem árt egy kicsit kiszélesíteni: sokszor csak apró, sós falatokként tudjuk őket elképzelni, pedig jóval többet takar ez az elnevezés, mint néhány chips vagy pogácsa. A mi kedvenceink a lazacos falatok, na meg persze a nachos, és nagyjából minden, csöppnyi kreativitással elkészített zöldséges-húsos apróság!

A tapasok hagyománya mindig is a beszélgetésekhez, a társasági összejövetelekhez kapcsolódott, hiszen ki ne szeretné dumálások és társasjátékozás közben bekapkodni a frissen összeállított finom dolgokat - ennek a pszichológiája nagyjából a tévézés, mozizás közbeni céltalan nassoláshoz hasonlítható - és mint tudjuk, sosem mindegy, mit eszünk ilyenkor. Le a kalappal az előtt, akinek tényleg sikerült végre jó csicsókachipset gyártania, odavagyunk a gravlaxért, és nagyjából mindenért, ami sajtos - ez alól mindenféle tekercsek sem kivételek. Nézzük, mit válogattunk nektek a tapasok toplistájába!

  1. 1.

    Burgonyagerezdek sült fokhagymás mártással

  2. 2.

    Gyors falatok sajttálkában

  3. 3.

    Csípős gombafejek

  4. 4.

    Fokhagymás paraj fenyőmaggal

  5. 5.

    Csicsóka chips

  6. 6.

    Füge mézes kecskesajttal

  7. 7.

    Fűszeres padlizsántekercs

  8. 8.

    Sütőtök hajó

  9. 9.

    Napraforgómagos sült burgonya

  10. 10.

    Kapros lazac mousse

Még több tapas receptje

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek