Tudom, mit főzöl hétvégén!

Milyen a tökéletes hétvégi ebéd? Nem túl macerás, mégis látványos, egyszerű, mégsem unalmas, nem túl költséges, viszont különleges. No, ez a recept pont olyan!

Annak, aki állandó háztartást vezet - értsd, nem csak akkor megy a konyhába, mikor kedve szottyan - sokszor igenis gondot okozhat a na most akkor mi legyen a vacsora. Félreértés ne essék, akkor sincs semmi gond, ha valaki csak ókor-ókor téved a tűzhely elé - csak ők kicsit nehezebben érzik át ezt a problémát. Fokozottan igaz ez, ha nem csak magunkra főzünk. Én például nyáron egy egész hétig képes vagyok lecsón élni - nem csak úgy mondom, próbáltam is - és hetekig ellennék például thai curry-n, de ha nem csak a magam örömére főzünk, akkor más szempontok is számításba jönnek. Ha pedig túl sok a faktor, aminek meg kell felelni, akkor egy idő után el is megy a kedvünk az egésztől. Akkor pedig jönnek az elrontott levesek, odakozmált húsok, ízetlen mártások.

A leveles tésztába burkolt csirkemell receptjéért ide kattints

A másik módszer, amivel jól lel lehet lohasztani a főzési kedvet, az az a tévhit, hogy hétvégén márpedig egész nap a konyhában kell állni. Merthogy, akkor különleges ebédet/vacsorát kell főzi. Csakhogy a különleges nem szinonimája az időigényesnek, és egy kis turpissággal egy egyszerű, nem túl költséges hétvégi ebéd alapanyagait is átalakíthatjuk valami mássá.

A leveles tésztába burkolt csirkemell receptjét itt találod

A minap vendéget vártam, és valahogy pont nem voltam főzős kedvemben. Nehezítette az ügyet, hogy a vendég csak és kizárólag csirkemellet eszik, a húshoz viszont általában ragaszkodik. Mivel az én ízlésemnek kissé száraz csirkemell nem tartozik a kedvenc alapanyagaim közé, érthető módon a főzést is halogatni kezdtem. Aztán mikor már muszáj volt nekiállnom, hirtelen beugrott a Wellington-bélszín, az angolok híres fogása, és kicsit - na jó, nagyon - lebutítva neki is álltam. A végén kevertem hozzá egy gyors kéksajt mártást, köretnek meg egyszerű zöldsalátát, és mindenki boldog volt. én, mert 40 perc alatt letudtam a "most nincs kedvem" főzést, és a vacsora még jól is nézett ki, és a vendégnek is nagyon ízlett. Sőt, azt is be kell valljam, a nem várt sikerélménytől két perc alatt eszembe jutott, hogy voltaképpen mennyire szeretek főzni.

Olvastad már?

Te tudod, hogy készül a patty melt?

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...