Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 kegyetlen diktátor étkezési szokásai - hátborzongató emberek, akiknek neve örökre bevésődött

Egy a diktátorok étkezési szokásairól szóló bizarr könyv alapján 9 kegyetlen vezető étrendje és kedvence kerül most górcső alá.

A könyv, ami alapján betekintést nyerhetünk 9 diktátor étrendjébe, Dictators' Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants címre hallgat, és amennyire bizarrnak tűnik, annyira érdekes is. Szeretünk elborzadni, visszahőkölni attól, hogy az emberiség legkegyetlenebbnek tartott, népcsoportokat, milliókat vezető (illetve kiirtó) diktátorairól olvassunk, betekintést nyerve magánéletükbe - ennek a tudásnak pedig szerves része kedvenc ételük is.

Mit ettek ők?

1. Kim Dzsongil

Észak-Korea "kedves vezetője" 1994-2011-ig uralkodott, országa gyakorlatilag tönkrement gazdaságilag, az emberek éheztek, nem úgy az állam feje, (a jelenlegi diktátor, Kim Dzsongun apja). Kim Dzsongil ugyanis híresen szerette a cápauszonylevest és a kutyahúslevest, utóbbiból állítása szerint életerőt nyert - és a Hennessy konyakot.

Állítólag nők egy csoportját csak arra tartotta, hogy a rizs, amit elfogyaszt, tökéletes és egyforma méretű szemekből álljon.

2. Adolf Hitler

A világ talán legismertebb diktátora élete (illetve a 2. világháború) legvége felé vegetáriánussá vált, és a visszaemlékezések szerint csak erőlevest vagy krumplipürét fogyasztott, ettől várva emésztési problémái, puffadása illetve székrekedése megszűnését.

Híresen rettegett attól, hogy megmérgezik, ezért 15 fős előkóstoló bázist tartott - ha egyikük sem esett össze a kóstolás után 45 perccel holtan, el merte fogyasztani ebédjét.

3. Joszif Sztálin

Sztálin, a Szovjetunió rettegett vezetője az 1920-as évektől kezdve egészen haláláig, 1953-ig uralkodott, és nem volt kevésbé elvetemült, mint kortársa, Hitler. Több tízmillió ember halála szárad a lelkén - őket többek közt a Gulagokban érte utol végzetük. 

Származásához híven a grúz ételeket kedvelte, a diót, gránátalmát, szilvát, fokhagymát és a borokat. Extra adalék, hogy egyik személyi séfje Putyin nagyapja volt, Spiridon Putyin.

4. Benito Mussolini

Az 1920-as évektől az olasz Nemzeti Fasiszta Párt vezetője, országában diktatúrát teremtett, a 2. világháború idején pedig a nácik mellé állt. Később kivégezték, és holttestét fellógatták Milánó közterén.

Állítólag megvetette a francia konyhát, egyik kedvence igen puritán volt: aprított fokhagyma olajjal és citromlével meglocsolva.

Kedvelt ételeit otthon, családi légkörben, feleségével és öt gyermekével szerette elfogyasztani, és ragaszkodott ahhoz, hogy mire megjelent a vacsoránál, már mindenki az asztalnál ülve várja.

5. Idi Amin

Uganda véres kezű, őrült zsarnoka "mindössze" 8 évig vezette diktatúráját, 1979-ben, száműzetésben halt meg, de ezalatt mintegy 300 ezer civilt gyilkolt le. A Brit Birodalmi Haderő ex-tisztjeként rajongott az angolok délutáni teájáért, de erősen kedvelte a kakaópálinkát is. Alkoholizmusa kegyetlenségét is fokozta. Sokan a kannibalizmussal is összekötötték.

Érdekesség, hogy napi 40 narancsot fogyasztott, mert úgy vélte, afrodiziákum.

Élete során a tápióka és a kecskehús volt a kedvence, utolsó éveiben a KFC rántott csirkéjét falta, ha tehette.

6. Pol Pot 

A "Demokratikus Kambodzsa", a vörös khmerek rettegett kommunista vezetője 1975 és 1979 között, célja az agrárkommunizmus megteremtése. Üldözött minden "rendszerellenséget", még a szemüvegeseket is, és kb. 1,7 millió embert öletett meg,

Szarvas, vaddisznó, kígyó, brandy és kínai bor - ezeket a luxusélelmiszereket szerette, míg népe éhezett, és kizárólag pár szem rizst és vizet fogyaszthatott naponta.

7. Nicolae Ceaușescu

Az 1965 és 1989 közötti kommunista Románia gyűlölt, félkegyelmű vezetője - népe éhezett, családja pedig luxusban élt. Kedvenc étele a vegetáriánus lasagne volt, amit tojással elkevert tejföllel fogyasztott. Szerette továbbá az aszpikos halat és a steaket fetás-paradicsomos-hagymás salátával.

Ezt olvastad már?

4 sorozatgyilkos igen bizarr utolsó vacsorája - ezekre az ízekre vágytak haláluk előtt

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!