Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3 magyar srác világelsőként találta ki, hogy meneküljön meg a sok ételmaradék

3 mindössze 15-éves srác díjnyertes ötlete alapján a világon elsőként, online ajánlhatják fel ételmaradékukat a cégek, éttermek stb. a rászorulók számára.

3 magyar gimnazista srác találta fel azt a világelső (!) online adományétel-áruházat, amelynek segítségével bárki, akinek maradék étele van - legyen az egy étterem vagy akár magánember - , feltöltheti azt, a rászorulók pedig elvihetik. A maradékok nagy részét ugyanis a statisztikák szerint legtöbben kidobják - írja az élőbolygónk.hu.

Az alkalmazás megálmodói csupán 15-évesek, startupjuk Foodoverflow névre hallgat, és azért kiemelten fontos, mert egy égető és alapvető környezetvédelmi probléma megoldását célozza meg.

„Ha valakinek feleslegessé válik valamilyen étel, és csak kidobná, akkor a kategóriát megadva feltöltheti a weboldalra– magyarázta Boér Bence dizájner az M1 Kék bolygó című műsorában.

A felajánló éttermek vagy szervezetek stb. egyfajta kitüntetést is kapnánk tevékenységükért, később pedig a tervek szerint ezekért a boltokban kuponokat, kedvezményeket lehetne kapni:

"A felajánlók motivációját úgy szeretnénk fenntartani, hogy kuponokat kapnak az együttműködő üzletláncoknál. Ha a FoodCoin-gyűjtés versennyé válna néhány nagy étteremláncnál (pl. McDonalds) között, nekik is megérné, mivel elmondhatják magukról, hogy mennyi karitatív tevékenységet végeztek."

A weboldal mellett egyébként hamarosan mobilalkalmazás is készül. 

Gratulálunk a kezdeményezéshez!

Ezt is nézd meg a ízHUSZÁR magazinon:

2 méhcsípés miatt lett egy eszméletlen sikeres LIMONÁDÉBIZNISZ feje ez a 14 éves lány

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Fri, 2019-07-05 00:04

Thank you NoSalty for spreading the word. I'll do the same, here in the States. This is an awesome idea!