A szilvaszezon vitathatatlan csúcspontja (és minden gyermek illetve felnőtt legszebb napja) az az alkalom, amikor egy nagy tál szilvás gombóc kerül az asztal közepére. Nem bonyolult étel, de egy verhetetlen recept azért nem árt hozzá. Jöhet?
„Szilvásgombóc, ó-ó-ó-ó, megkóstolható" Ahogyan a Padlás legendássá vált dalszövegében. Imádjuk mi is, ezeket a kerek, szilvával töltött édes golyóbisokat.
Mindegy, hogy az erdőben, vagy a főváros szívében indul futni az ember, sportolás közben történhetnek balesetek. Szerencsére néhány egyszerű lépésben a váratlan eseményekre is felkészülhetünk.
A tejberizs, a rizskoch vagy rizspuding mind viszonylag egyszerű édesség, mégis nagyot szól az összes, ha a tányérra kerül. Kérdés, hogy ez vajon minek köszönhető: a rizs fajtájának vagy az elkészítésnek/összetevőknek?
Gyakori hiba, hogy a mosogatás során hagyjuk, hogy az edényekben és tányérokban maradt rizsszemek a lefolyóba kerüljenek. Ilyenkor olyan problémák alakulhatnak ki, amelyek miatt lehet, hogy szerelőt kell hívnunk.