Bizony, vannak olyan ételek, melyek cseppet sem tesznek jót a bőrünknek, de ha elkerüljük őket, könnyedén megszabadulhatunk a pattanásoktól és egyéb bőrhibáinktól.
Ma kiváltjuk a levest egy finom bodzaszörppel, kihasználva a még tartó szezont. Főételnek pedig egy gyors, könnyed és nagyon ropogós karfiolt sütünk, hogy a mennyei desszertnek is maradjon hely a hasatokban, az epres-oreós őrületnek.
Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!
A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.
A gyermekkor egy különleges időszak, ezekhez az évekhez erős emlékek fűznek mindannyiunkat. Főleg akkor, ha az evésről van szó: egyes receptek még ma is nosztalgikus boldogsággal töltik el a szívünk et. Utazzunk vissza az időben 3 desszerttel!