8 bakonyi fogás, ami nokedlivel, tésztával és rizzsel is működik
A hús, a tejföl és a gomba fantasztikus egyvelege ez a mennyei étel, mely bármilyen körettel működik szaftosságának köszönhetően.
NosaltyA hús, a tejföl és a gomba fantasztikus egyvelege ez a mennyei étel, mely bármilyen körettel működik szaftosságának köszönhetően.
NosaltyA magyaros-szaftos-gombás bakonyi fogások nagy kedvenceink: sertésszelet, húsgombóc, de akár hal is készülhet így!
NosaltyHa hús, akkor legyen szép nagy darab, nem? Mindegy, hogy csirke, marha, sertés vagy bármi más, ezeknél a fogásoknál bizony a méret a lényeg.
NosaltyPörköltalap, szaftos hús, friss gomba és tejfölös habarás. Nagyjából így lehetne röviden jellemezni a bakonyi módra készült ételeket, amelyeket nem lehet nem imádni!
NosaltyTalán a kicsik is megeszik így a gombát, hiszen paprikás-tejfölös szaftba burkolózik, melyet tésztával vagy nokedlivel tálalunk eléjük.
NosaltyA bakonyi módra, azaz gombával készült szaftos húsételek sokunk kedvencei, és különösen ilyenkor, ősszel esnek jól, gombaszezonban. Dúsítsuk a szaftot zsíros (hab)tejszínnel, úgy a legfinomabb! Figyelem, bakonyi levest és húsgombócokat is mutatunk!
NosaltyVajon csípőből tudnád, ha így hirtelen végigkérdeznénk az összes klasszikus éttermi elkészítési módot? Mivel kéri a húst, aki Dubarry csirkét kér, és mi kerül a bakonyi vagy a Holstein-szeletre?
Brecz JuditA tavalyi árhoz képest jóval olcsóbban lehet most tojást venni, de a csirkehús szerelmeseinek is jó hírrel szolgálhatunk.
NosaltyBizony, a gyömbéres keksz nemcsak karácsonykor és télen esik jól, hanem a kicsit borongósabb tavaszi napokon is.
NosaltyHa csak pár egyszerű alapanyagod van otthon, és csupán fél óra áll rendelkezésedre a főzésre, akkor dobj össze egy ízletes zöldséglepénykét. Az alábbi receptek olyan ínycsiklandozóak, hogy biztosan mindenki megtalálja közöttük a neki tetszőt.
NosaltyA lazac igazi szuperélelmiszernek számít, azonban nem ez az egyetlen halfajta, amelyik tele van hasznos tápanyagokkal.
Nézzük, mire érdemes figyelni csirkehúsvásárláskor, hogy semmiképpen ne kerüljön a kosarunkba romlott élelmiszer.
A csirke örök dobogós, ha kedvenc alapanyagainkról van szó: sokan unják, sokan száraznak tartják, de csak rajtunk múlik, hogy variáljuk, mihez esszük, hogyan főzzük-sütjük. Mutatunk 7 receptvariációt a hét minden napjára, csirkével!