Szárnyasbab

Szárnyasbab

Leírás

Vagy másik nevén: szögletes szárnyasborsó. A trópusi Ázsiában és Afrika keleti részén őshonos zöldség. Négyélű, 15-22 cm hosszú, hüvelyes termésén négy hullámos és csipkés szélű, vékony szárny található (innen az elnevezés). Főként főzve vagy párolva szokás fogyasztani ezt a fehérjében rendkívül gazdag zöldségnövényt. Íze valamelyest a spárga ízéhez hasonlít. A szárnyasbabnak nem csak hüvelyes része, hanem gyökere, magjai és virágai is fogyaszthatók.

Mikor vegyem

Amikor kapható.

hogyan tároljam

Felhasználásig hűtőszekrényben.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.