Szárnyasbab

Szárnyasbab

Leírás

Vagy másik nevén: szögletes szárnyasborsó. A trópusi Ázsiában és Afrika keleti részén őshonos zöldség. Négyélű, 15-22 cm hosszú, hüvelyes termésén négy hullámos és csipkés szélű, vékony szárny található (innen az elnevezés). Főként főzve vagy párolva szokás fogyasztani ezt a fehérjében rendkívül gazdag zöldségnövényt. Íze valamelyest a spárga ízéhez hasonlít. A szárnyasbabnak nem csak hüvelyes része, hanem gyökere, magjai és virágai is fogyaszthatók.

Mikor vegyem

Amikor kapható.

hogyan tároljam

Felhasználásig hűtőszekrényben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!