Zöldségspagettit készítettünk, de izomláz lett a vége

Mindenki találkozott már azokkal a gyönyörű fotókkal, amelyeken a csúnya szénhidrátot lecserélik zöldségrostokra, és spagettit faragnak a cukkiniből. Kipróbáltuk.

Jó ideje pörög a zöldségspagettitrend, sajnálom, én csak most értem meg arra, hogy felüljek erre a vonatra, és kipróbáljam. Egyszerű oka van ennek: olyan sok rosszat hallottam róla, hogy elment a kedvem az egésztől.

Na nem a cukkinitésztával van a baj, hanem azokkal az eszközökkel, amelyekkel a cukkiniből tészta lesz. Merthogy a konyhafiókban nem találunk olyat, amivel kivitelezhető ez a művelet - be kell ruházni egy masinára. Szkepticizmusom miatt rögtön a legolcsóbb megoldást rendeltem be, kicsit bízva igazam megerősítésében, azaz abban,hogy nem fog működni.

A csomagot kibontva egy fröccsöntött műanyag henger fogadott, mondhatnám úgy is - hogy pont olyan gagyi, mint amilyennek elképzeltem. A működését megfejteni nem volt egyszerű, mégpedig azért nem, mert egy fokkal praktikusabbnak képzeltem annál, mint amilyennek végül bizonyult.
Láttam a helyet, ahova a zöldséget kell betenni a kis szerkezetben, meg a pengéket is, amik majd az állítólagos zöldségspirált megfaragják, de nem akartam elhinni, hogy ilyen bonyolult megtölteni. Mert ahhoz, hogy a zöldséget spagettivé transzformáljuk, először ki kell tekerni a hengert, majd belerakni a megfelelő méretű alapanyagot (máskülönben nem lehet összezárni), utána újra tekerni. És tekerni. Meg aztán tekerni.

Nem viccelek, vagy jó 5-10 percig csak forgatni kell a műanyagot, közben azt érzi az ember, hogy ez ebben a pillanatban fog eltörni, és mire oda jutunk, hogy elkészül a faragmány, meghal a felhasználói élmény, elveszik a móka...

Ellenben, ha csak a puszta eredményt nézzük, be kell valljam, hogy még egy ilyen 1.0-ás szerkezet is megcsinálja, amit meg kell. Csodás spagettit reszel, ez tény. De ember legyen a talpán, aki képes négy főre vacsoraalapanyagot kitekerni ezzel.

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...