Mindenki találkozott már azokkal a gyönyörű fotókkal, amelyeken a csúnya szénhidrátot lecserélik zöldségrostokra, és spagettit faragnak a cukkiniből. Kipróbáltuk.
Jó ideje pörög a zöldségspagettitrend, sajnálom, én csak most értem meg arra, hogy felüljek erre a vonatra, és kipróbáljam. Egyszerű oka van ennek: olyan sok rosszat hallottam róla, hogy elment a kedvem az egésztől.
Na nem a cukkinitésztával van a baj, hanem azokkal az eszközökkel, amelyekkel a cukkiniből tészta lesz. Merthogy a konyhafiókban nem találunk olyat, amivel kivitelezhető ez a művelet - be kell ruházni egy masinára. Szkepticizmusom miatt rögtön a legolcsóbb megoldást rendeltem be, kicsit bízva igazam megerősítésében, azaz abban,hogy nem fog működni.
A csomagot kibontva egy fröccsöntött műanyag henger fogadott, mondhatnám úgy is - hogy pont olyan gagyi, mint amilyennek elképzeltem. A működését megfejteni nem volt egyszerű, mégpedig azért nem, mert egy fokkal praktikusabbnak képzeltem annál, mint amilyennek végül bizonyult.
Láttam a helyet, ahova a zöldséget kell betenni a kis szerkezetben, meg a pengéket is, amik majd az állítólagos zöldségspirált megfaragják, de nem akartam elhinni, hogy ilyen bonyolult megtölteni. Mert ahhoz, hogy a zöldséget spagettivé transzformáljuk, először ki kell tekerni a hengert, majd belerakni a megfelelő méretű alapanyagot (máskülönben nem lehet összezárni), utána újra tekerni. És tekerni. Meg aztán tekerni.
Nem viccelek, vagy jó 5-10 percig csak forgatni kell a műanyagot, közben azt érzi az ember, hogy ez ebben a pillanatban fog eltörni, és mire oda jutunk, hogy elkészül a faragmány, meghal a felhasználói élmény, elveszik a móka...
Ellenben, ha csak a puszta eredményt nézzük, be kell valljam, hogy még egy ilyen 1.0-ás szerkezet is megcsinálja, amit meg kell. Csodás spagettit reszel, ez tény. De ember legyen a talpán, aki képes négy főre vacsoraalapanyagot kitekerni ezzel.
Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...
Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
Rácz Jenő nemrég Palik Lászlóék YouTube műsorában vendégeskedett, amiben mesélt 2025-ös évéről, és azt is megtudhattuk, mi akadályozza meg abban, hogy egy gyerekkori álma érdekben lépjen.
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A karácsonyi időszak nem a szigorú szabályokról szól, hanem az egyensúlyról. Ha ezt szem előtt tartod, az ünnepi édességek sem billentenek ki hosszú távon.
Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...