Villámgyors mikrós oreos sajttorta bögrében!

Nem viccelünk, ha azt mondjuk, hogy ez a villámgyors bögrés recept pont olyan jól fog esni, mint egy igazi sajttorta! És ehhez még csak be sem kell kapcsolnod a sütőd!

A kánikulában pedig tényleg nem elhanyagolható szempont, hogy mennyi időt töltünk el a konyhában - főleg ha még a sütővel fel is kell fűtenünk azt... A bögrés sütik előnye, hogy pár alapanyagból könnyedén elkészíthetőek, nem kell méricskélni a hozzávalókat, hanem mindent egyszerűen egy két és fél decis bögrével mérünk ki és adunk össze.

A következő videón pedig azt is láthatod, hogy akár egy mennyei sajttortát is elkészíthetsz bögrés verzióban (minden bonyodalom nélkül), amihez még a sütőt sem kell beüzemelned, és az egészet egy bögrében, a mikród bevetésével varázsolhatod kész süteménnyé! Ráadásul az Oreo keksztől már tényleg hihetetlen és mesébe illő lesz az egész.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Oreo keksz (de készítheted háztartásivagy Pilóta kekszből is)
  • 3 evőkanál krémsajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál vaníliaaroma (kivonat)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál liszt

Elkészítés:

  • Nagyjából 6 darab kekszet egy bögre segítségével összetörünk (de darálhatjuk is, ha van éppen van kéznél gép)
  • Az összes többi hozzávalót egy keverőtálba tesszük, majd alaposan összekeverjük
  • Hozzáadjuk az összetört keksz felét, majd ezzel is alaposan összekeverjük
  • Előkészítünk egy bögrét, majd a keksz másik részét a bögre aljába szórjuk
  • Ráöntjük a krémet, majd 15 másodpercre a mikróba tesszük
  • Akkor lesz jó a végeredmény, ha a mikróból kivéve a sajttorta széle szilárdan áll, a sütink közepe pedig még rezeg a bögrében
  • Ezt követően hagyjuk kihűlni, vagy tegyük 2 órára a hűtőbe
  • Végül tejszínhabbal és egy kis kakaóporral díszítve fogyaszthatjuk is!

Ez is érdekelhet!

A nu­tel­lás ba­nán­su­shi a nyár új kedvence!

via BuzzFeed

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek