Villámgyors mikrós oreos sajttorta bögrében!

Nem viccelünk, ha azt mondjuk, hogy ez a villámgyors bögrés recept pont olyan jól fog esni, mint egy igazi sajttorta! És ehhez még csak be sem kell kapcsolnod a sütőd!

A kánikulában pedig tényleg nem elhanyagolható szempont, hogy mennyi időt töltünk el a konyhában - főleg ha még a sütővel fel is kell fűtenünk azt... A bögrés sütik előnye, hogy pár alapanyagból könnyedén elkészíthetőek, nem kell méricskélni a hozzávalókat, hanem mindent egyszerűen egy két és fél decis bögrével mérünk ki és adunk össze.

A következő videón pedig azt is láthatod, hogy akár egy mennyei sajttortát is elkészíthetsz bögrés verzióban (minden bonyodalom nélkül), amihez még a sütőt sem kell beüzemelned, és az egészet egy bögrében, a mikród bevetésével varázsolhatod kész süteménnyé! Ráadásul az Oreo keksztől már tényleg hihetetlen és mesébe illő lesz az egész.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Oreo keksz (de készítheted háztartásivagy Pilóta kekszből is)
  • 3 evőkanál krémsajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál vaníliaaroma (kivonat)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál liszt

Elkészítés:

  • Nagyjából 6 darab kekszet egy bögre segítségével összetörünk (de darálhatjuk is, ha van éppen van kéznél gép)
  • Az összes többi hozzávalót egy keverőtálba tesszük, majd alaposan összekeverjük
  • Hozzáadjuk az összetört keksz felét, majd ezzel is alaposan összekeverjük
  • Előkészítünk egy bögrét, majd a keksz másik részét a bögre aljába szórjuk
  • Ráöntjük a krémet, majd 15 másodpercre a mikróba tesszük
  • Akkor lesz jó a végeredmény, ha a mikróból kivéve a sajttorta széle szilárdan áll, a sütink közepe pedig még rezeg a bögrében
  • Ezt követően hagyjuk kihűlni, vagy tegyük 2 órára a hűtőbe
  • Végül tejszínhabbal és egy kis kakaóporral díszítve fogyaszthatjuk is!

Ez is érdekelhet!

A nu­tel­lás ba­nán­su­shi a nyár új kedvence!

via BuzzFeed

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...