A világ legjobb éttermei 2014-ben

Elegancia, gourmet konyha, csillogó látványok: így lehetne jellemezni az idén is a világ legjobb 50 éttermének listáját. Megnéztük az első tízet. Ti melyiket választanátok?

Hétfőn újra nyilvánosságra hozták a világ legjobb 50 éttermének listáját, amelyet a rajta szereplő vendéglátók örömmel, az eseményt figyelő kommentátorok pedig meglehetős gyanakvással fogadtak. A brit The Guardian például unalmasnak nevezte az új listát, amelyen a lap szerint évente ugyanazok az éttermek szerepelnek, és bár ez komoly presztízst jelent a kérdéses helyeknek, a hétköznapi vendéglőlátogatóknak igen keveset mond. Ha másért nem, akkor azért, mert szinte lehetetlenség asztalt foglalni.

Az első tíz helyet egy kivételével mind európai és észak-amerikai éttermek foglalják el, az élen az a dán Noma szerepel, amely már tavalyelőtt is a legjobb étterem megtisztelő címét kapta. Az idei második pedig a tavalyi év győztese, a katalán El Celler de Can Rocca. Az első tíz közé egyetlen nem "első világbeli" vendéglátó egység került be, a D.O.M.

Címlapról ajánljuk

További cikkek