A világ legjobb apukája

Bizonyára nagyon unatkozhatott a fotós, Dave Engledow, amikor a következő képeket készítette magáról és lányáról, Alice Bee-ről.

De milyen jól tette! Ilyen mókás, bizarr és kreatív fotósorozatot rég láttunk. Mikor felesége 2010-ben terhes lett, Dave megvásárolta első digitális fényképezőgépét, és azonnal kitanulta működését. Alice decemberben született meg, és onnantól kezdve az apa dokumentálni kezdte apaságát képein.

A babafotókat azonban igencsak újraértelmezte - ezek nem csak egyszerű és bájos fotóriportok! Egy kevés utómunkával és rengeteg kreativitással szuper vicces képeket alkotott. Ehhez persze az is hozzátett, hogy minden képén szerepel egy külön számára feliratozott bögre, ami a sorozat védjegyévé is vált. Ez áll rajta: „World’s best father” – vagyis a világ legjobb apukája.

Fotósorozatával görbe tükröt állít az általánosan elfogadott családmodell, illetve a mintaszülők elé. Célja, hogy minél kevesebb - a képeken viccesen dokumentált - nemtörődöm, figyelmetlen és/vagy agresszív szülő illetve gondviselő vállaljon gyereket – számára ez egy igen nagy félelem, amit így próbál feldolgozni, és üzenetét a nagyvilág elé tárni.

A képekre azóta több mint 4000 dollár támogatás érkezett internetes szponzoroktól, így a nem mindennapi fotókból várhatóan naptár is készül majd!

(via: chicquero)

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Nagyon aranyos képek!!!!!!! Éppen ekkora az én unokám is, de fiú! Mikor lesz bel?le naptár????? Azonnal vennék. Honnan lehet majd megtudni? Innen????

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.