A világ legjobb apukája

Bizonyára nagyon unatkozhatott a fotós, Dave Engledow, amikor a következő képeket készítette magáról és lányáról, Alice Bee-ről.

De milyen jól tette! Ilyen mókás, bizarr és kreatív fotósorozatot rég láttunk. Mikor felesége 2010-ben terhes lett, Dave megvásárolta első digitális fényképezőgépét, és azonnal kitanulta működését. Alice decemberben született meg, és onnantól kezdve az apa dokumentálni kezdte apaságát képein.

A babafotókat azonban igencsak újraértelmezte - ezek nem csak egyszerű és bájos fotóriportok! Egy kevés utómunkával és rengeteg kreativitással szuper vicces képeket alkotott. Ehhez persze az is hozzátett, hogy minden képén szerepel egy külön számára feliratozott bögre, ami a sorozat védjegyévé is vált. Ez áll rajta: „World’s best father” – vagyis a világ legjobb apukája.

Fotósorozatával görbe tükröt állít az általánosan elfogadott családmodell, illetve a mintaszülők elé. Célja, hogy minél kevesebb - a képeken viccesen dokumentált - nemtörődöm, figyelmetlen és/vagy agresszív szülő illetve gondviselő vállaljon gyereket – számára ez egy igen nagy félelem, amit így próbál feldolgozni, és üzenetét a nagyvilág elé tárni.

A képekre azóta több mint 4000 dollár támogatás érkezett internetes szponzoroktól, így a nem mindennapi fotókból várhatóan naptár is készül majd!

(via: chicquero)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.