Verébürüléket isznak a magyarok?

A világ tele van furábbnál furább másnaposság elleni kúrákkal, de a pálinkába rakott verébürülékről eddig még nem hallottunk. Pedig az amerikaiak szerint ez egy magyar szokás.

A magyarok verébürüléket dobnak a pálinkába, és másnaposan ezt fogyasztják - állítja a népszerű amerikai portál, a BuzzFeed bizarr másnapossági szokásokkal foglalkozó összeállítása. A szerző szerint ez egy veszélyes szokás, mert parazitákat és baktériumokat juttathat a szervezetünkbe, és amúgy sem egy hatékony másnaposság elleni megoldás. Maximum a pálinka maga enyhítheti a szenvedéseket a régi "kutyaharapást szőrével" elv szerint.

A BuzzFeed összeállítása olyan más fura praktikákat sorol fel, mint a szicíliai szárított bikapénisz, a Fülöp-szigeteki kacsaembrió, vagy a mongol, paradicsomlével felszolgált savanyított birkaszem.

Az én gyomromat ezek a "kúrák" másnaposság nélkül is eléggé felkavarták. De kíváncsi vagyok, ti hallottatok-e már erről az állítólagos magyar szokásról? Vagy esetleg próbáltátok is a verébürülék "áldásos" hatásait?

(via BuzzFeed)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Induljon a bejgli-szezon! – 9 hely, ha idén rendelnéd a...

Bejgli nélkül nincs karácsony, és bár tudom, hogy a sokféle bejgli vallás azon a közös alapon nyugszik, hogy a legjobb a házi, megértem azokat is, akik nem tudnak, vagy nem akarnak még sütéssel is bajlódni az ünnepek előtt/alatt. A rendelés viszont sokszor hazárdjáték, ezért most mutatunk kilenc helyet, akik szentestére az asztalokra varázsolják a tökéletes minőségű bejglit, és nektek rá sem kell néznetek a sodrófára.

Kormos Lili

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Szatmári töltött káposzta

Anyukám féle, és olyan izgalmas, hogy még egy megyén belül is mennyire eltérő az a bizonyos töltött káposzta. Míg a szabolcsiak előszeretettel tesznek bele füstölt húsokat is, addig ...