Verébürüléket isznak a magyarok?

A világ tele van furábbnál furább másnaposság elleni kúrákkal, de a pálinkába rakott verébürülékről eddig még nem hallottunk. Pedig az amerikaiak szerint ez egy magyar szokás.

A magyarok verébürüléket dobnak a pálinkába, és másnaposan ezt fogyasztják - állítja a népszerű amerikai portál, a BuzzFeed bizarr másnapossági szokásokkal foglalkozó összeállítása. A szerző szerint ez egy veszélyes szokás, mert parazitákat és baktériumokat juttathat a szervezetünkbe, és amúgy sem egy hatékony másnaposság elleni megoldás. Maximum a pálinka maga enyhítheti a szenvedéseket a régi "kutyaharapást szőrével" elv szerint.

A BuzzFeed összeállítása olyan más fura praktikákat sorol fel, mint a szicíliai szárított bikapénisz, a Fülöp-szigeteki kacsaembrió, vagy a mongol, paradicsomlével felszolgált savanyított birkaszem.

Az én gyomromat ezek a "kúrák" másnaposság nélkül is eléggé felkavarták. De kíváncsi vagyok, ti hallottatok-e már erről az állítólagos magyar szokásról? Vagy esetleg próbáltátok is a verébürülék "áldásos" hatásait?

(via BuzzFeed)

Hozzászólások (5)

witch

En nem hallottam errol a szokasrol, de azt mar tapasztaltam, hogy ugy probalnak minket bemutatni, mintha barbarok lennenk. Azt hiszem kicsit jobban utana kellene nezniuk dolgoknak, mielott ilyen ferde kepet alkotnak valakirol.

Durcsó

ez nem állhat összefüggésben az erdélyi román barátaimtól hallott pletykával (?), hogy Kelet-Romániában tyúkkakiból csinálnak valami szeszesitalt? (pufajka néven fut) :)

Törölt felhasználó

ja, és a székely meg a fia alapján a buzzfeed meg ki istalálhatná, hogy fából is csinálunk pálinkát, vagy szilvás buktát... :D amúgy ilyen butaságokról még nem hallottam - "másnaposan legyünk még rosszabbul"...

Pintér Lászlóné

Én még ekkora marhaságot még az amerikaiaktól sem tételeztem eddig fel...de úgy látszik felül tudják magukat múlni...

Törölt felhasználó

Nem állítom, hogy minden amerikai degenerált, de a 90% biztosan az. Így születik a bulvár sajtó. Mindegy mir?l szól, mekkora hazugságot tartalmaz, a lényeg csak egy, hogy bazi sok pénzt hozzon.

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek