Verébürüléket isznak a magyarok?

A világ tele van furábbnál furább másnaposság elleni kúrákkal, de a pálinkába rakott verébürülékről eddig még nem hallottunk. Pedig az amerikaiak szerint ez egy magyar szokás.

A magyarok verébürüléket dobnak a pálinkába, és másnaposan ezt fogyasztják - állítja a népszerű amerikai portál, a BuzzFeed bizarr másnapossági szokásokkal foglalkozó összeállítása. A szerző szerint ez egy veszélyes szokás, mert parazitákat és baktériumokat juttathat a szervezetünkbe, és amúgy sem egy hatékony másnaposság elleni megoldás. Maximum a pálinka maga enyhítheti a szenvedéseket a régi "kutyaharapást szőrével" elv szerint.

A BuzzFeed összeállítása olyan más fura praktikákat sorol fel, mint a szicíliai szárított bikapénisz, a Fülöp-szigeteki kacsaembrió, vagy a mongol, paradicsomlével felszolgált savanyított birkaszem.

Az én gyomromat ezek a "kúrák" másnaposság nélkül is eléggé felkavarták. De kíváncsi vagyok, ti hallottatok-e már erről az állítólagos magyar szokásról? Vagy esetleg próbáltátok is a verébürülék "áldásos" hatásait?

(via BuzzFeed)

Címlapról ajánljuk

Húsvéti sütik gyerekeknek

A legkisebbekre is gondoljunk húsvétkor, akiknek jó, ha egy kis cukisággal vagy kedves formai trükkel adjuk el a süteményeket. Szerencsére a nyuszi segít húsvéti sütit választani a gyerekeknek!

Nosalty

További cikkek

Retró húsvéti ételek

Egy jó sonkatekercs vagy töltött tojás, fasírt és répatorta? Nálunk többek között ezek jelentik a retró húsvéti ételeket. Nálatok? Nézzük, szerepelnek-e a listán kedvenceitek!

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!