Vendégvárás egyszerűen – mit tegyél, ha nincs időd az előkészületekre?

Biztosan veled is előfordult már, hogy a mindennapi rohanásban elfelejtetted, hogy jönnek a vendégek, esetleg váratlanul toppantak be. Ezzel a trükkel akkor is nagyszerű vendéglátó lehetsz, ha nem készülsz napokig a konyhában a vendégekre, és csak pár perced van az előkészületekre.

A megoldás a vendégváró hidegtál: ha egy nagyobb tálra esztétikusan, legyező formában kirakod a 4-4 féle Gallio pulykafelvágottat és szalámit, teszel mellé pár mini mozzarella golyót, olívabogyót, fűszeres szárított kenyérkarikát, a hűtőben talált zöldségeket mellé szeleteled, már kész is a varázslat, és olyan, mintha rendelted volna. A pulykahús alacsony zsír- és magas fehérjetartalmánál fogva a diétába is beilleszthető, így nincs szükség kompromisszumra, csak jó étvágyra!

Ha van otthon air fryered, és nem elégszel meg a hidegtállal, akkor érdemes beletenned a Gallio kifejezetten forró levegős sütőben is pillanatok alatt elkészíthető panírozott húsgolyóit, akár kijevi vagy zöldborsmártással töltve, valamint a roppanós pulykamell szeletekből és a panírozott cornflakes bundás pulykamell csíkokból is pár darabot – és már kész is van a fő fogás. Ha pedig tovább emelnéd a szintet, akkor a zöldségek apróbbra vágásával és összekeverésével már kész is a saláta. Az öntetek közül nekünk a mézes-mustáros a kedvencünk, amihez 1 kiskanál méz, 1 kiskanál mustár, 3 kanál olívaolaj, fél citrom leve, pici só és bors kell csupán.    

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek