Vajda Pierre - ételkritikus

Napi rendszerességgel főz, és nyersanyagokat tesztel. Számos ország gasztronómiáját ismeri közelről. Közel 2000 étteremben megfordult már a világban.

Pierre hivatásszerűen 10 éve foglalkozik gasztronómiával. Két szakácskönyv társszerzője, amelyek a Két ínyenc kopasz sorozatterv keretén belül jelentek meg (Spagetti és Opera, Mediterrán ízek). Emellett Ted Aprajev álnéven publikál étteremkritikákat.
 A Dining Guide Év Étterme Díj zsűrijének elnöke és a tesztelők vezetője, illetve a diningguide.hu gasztronómiai portál szerkesztője és a szerkesztő bizottság elnöke. 2006-tól 2010-ig a Dining Guide szerkesztésében készülő, öt alkalommal megjelenő Népszabadság TOP 100 étterem kiadványának szakmai felügyelője, vezető étteremkritikusa, és az anonim tesztelők vezetője. 2010-ben ő volt a magyar nyelven megjelenő francia Larousse Gastronomique egyik szerkesztője és néhány fejezet lektora. 2012-ben állandó szerzője volt a Magyar Konyha c. gasztronómiai magazinnak, és ma is az.
 Még ebben az évben megjelent az online Dining Guide TOP 100 étteremkalauz nyomtatott változata 100 db étteremkritikával. Pierre ennek is szerkesztője, vezetőkritikusa, és az anonim tesztelés koordinátora volt. 2013-ban a Magyar Konyha kiadásában megjelenő Balaton 2013 gasztronómiai útikalauz egyik szerzője volt. 2014-ben a www.diningguide.hu főszerkesztője és vezető étteremkritikusa lett, illetve a TOP 100 étteremkalauz 2014 felelős kiadója, vezető kritikusa és szerkesztője.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.