Újabb őrület: vérfarkas diéta!

Még mielőtt beállítanád az órádat éjfélre, hogy telihold éjszakáján felriasszon, szerezz be egy holdnaptárat, és próbáld ki ezt az állati étrendet!

A divatdiéta feltalálók lelkesedése nem csökken - megszületett egy újabb tuti diéta, a vérfarkas (vagy másnéven Hold/Lunar) diéta. Bár az elnevezés talán azt sugallná, hogy telihold éjszakáján éjfélkor lehet csak enni, akkor is nyers húsokat, valójában nem erről van szó.Az alapelv ennél hétköznapibb - étrendünkkel kell követnünk a Hold ciklusát!A diéta első, egynapos fázisa egy 24 órás víz, zöldség-/gyümölcslé böjt - újholdkor vagy teliholdkor. A diéta kidolgozói szerint ugyanis ezeken a napokon a méregtelenítés hatékonyabb. Az alapverzió szerint ennyi elég is, de ha mégsem, továbbléphetünk a haladó vérfarkas-diétázók útján.

A hosszabb távú vérfarkas diéta folyamatosan lépést tart a Hold ciklusával:

  • Teliholdkor fogyasszunk csak vizet illetve gyümölcs- vagy zöldségleveket.

  • Ezt követően fogyó holdkor fogyasszunk sok folyadékot (legalább 8 pohár/nap), és a kiegyensúlyozott étrendi alapelvek szerint étkezzünk.

  • Újhold napján tartsunk aztán egy újabb 24 órás léböjtnapot

  • Növekvő holdkor folytassuk a kiegyensúlyozott étrendet. A diéta létrehozói szerint ebben a szakaszban, ahogy a Hold nő, úgy nő az étvágyunk is - tehát igazán próbára tehetjük elhatározásunkat. Ebben az időszakban együnk kevesebbet - bár az nem került meghatározásra, hogy minél együnk kevesebbet.

Hogy hány cikluson át kívánunk vérfarkasként élni, csak rajtunk múlik - élhetünk így akár csak 1 hónapig, de éveken át is.

Szakemberként nem igazán látom megalapozottnak a vérfarkas diéta mozgatórugóit, bár tény, hogy a holdciklus hatással lehet az emberi szervezetre - gondoljunk csak a nők peteérési ciklusára. A havi 2 léböjtnapot éppen be is lehet vállalni - feltéve, ha könnyedén megbirkózunk az éhséggel, és nem kínzásként éljük meg. Mindenesetre idősek, gyermekek, krónikus betegséggel küzdők inkább ne próbálják ki! A léböjtnapok közötti időszakra vonatkozó ajánlások érdemben nem különböznek a kiegyensúlyozott étrendi ajánlásoktól, így nem tartom őket kockázatosnak, de újszerűnek sem.

Az étrend célja a testsúly csökkentése - e tekintetben azonban nem elég konkrétak az előírásai, hiszen nincsenek energia- és tápanyag beviteli (vagy akár a rendszeres mozgásra vonatkozó) ajánlások, pusztán a havi két léböjtnap pedig nem elegendő a testsúly tartós, megfelelő ütemű csökkentéséhez, különösen ha csak kampányszerűen, 1-1- hónapra választjuk a vérfarkas-életmódot.

Címlapról ajánljuk

4 ötlet, hogyan tárold a karácsonyi dekorációkat konyhai eszközök segítségével

A karácsonyra való hangolódás elengedhetetlen része, hogy ünnepi dekorációval dobjuk fel a lakást. Amíg a díszítgetés fázisában vagyunk megesik, hogy a tárolódobozt kidobjuk, legyen az az eredeti csomagolása, akár az, amiben elővettük a régebbit. Ha pedig vége a karácsonyi szezonnak nincs miben elpakolni. Erre az eshetőségre megosztunk most veletek 4 ötletet, ráadásul nem kell messzire menni, mert mindent megtalálsz a konyhádban, hogy hogyan tárold a karácsonyi dekort!

Balogh Lilla

Ehető ajándékok karácsonyra

Gongolkodjatok idén ehető ajándékban karácsonyra! Legyen szó bármilyen édes házi apróságról a gumicukortól a lekvárig, biztos, hogy örülni fognak az ajándékozottak!

Nosalty

További cikkek