Új Rama, Vajas íz

A  Rama vajas ízével új Rama született, melyet kifejezetten krémekhez és süteményekhez ajánlunk. A tésztát légiesen könnyűvé, a krémet pedig bársonyossá varázsolja. (x)

Könnyedén beledolgozható a tésztába, bársonyos krémességet és gazdag ízt kölcsönözve süteményeinknek. Próbálja ki a következő krémes-mandulás tortát Rama Vajas ízzel, és vegyen részt a Rama tesztsütésben! További krémes, ínycsiklandó tortareceptekért keresse fel a Sütigyár oldalát!

Hozzávalók a tésztához:

12 dkg Rama Vajas Íz

10 dkg kristálycukor

10 dkg porcukor

4 tojás

½ narancs reszelt héja

10 dkg darált mandula

10 dkg liszt

1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (5g)

1 késhegynyi szalalkáli

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

12 dkg Rama Vajas Íz

2 dkg kristálycukor

10 dkg porcukor

1 tasak Dr. Oetker Prémium Pudingpor - Bourbon vaníliás

4 dl tej

½ narancs reszelt héja

½ narancs leve

15-20 dkg meggylekvár (kb. 6 ek)

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéket verjük kemény habbá 10 dkg kristálycukorral. Tegyük félre. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral és a tojássárgákkal. A lisztet alaposan dolgozzuk össze a maradék alapanyagokkal, fokozatosan adagolva keverjük hozzá a margarinos masszához, ezután tojáshabbal lazítsuk. Kenjünk ki egy 20-22 cm-s tortaformát margarinnal, majd szórjuk meg kevés zsemlemorzsával. Kenjük bele a tésztamasszát, igazítsuk egyenletesre, és 180-190 fokos előmelegített sütőben süssük 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Végezetül hagyjuk a formában kihűlni.

Amíg sül a torta, készítsük el a krémet

Készítsük el a Dr. Oetker Prémium Bourbon vaníliás pudingport a tejjel és 2 dkg kristálycukorral a tasakon olvasottak alapján, majd hagyjuk hűlni. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá a narancshéjat és a kihűlt vanília pudingot, és habosítsuk. A meggylekvárt keverjük ki fél narancs levével. A kihűlt tésztát középen vágjuk ketté, és kenjük meg mindkét lapot meggylekvárral. Az alsó félre kenjük fel a krém bő felét, majd tegyük rá a felső lapot. Kívülről kenjük meg a maradék krémmel, majd ízlés szerint szórjuk meg szeletelt, esetleg darált mandulával, és díszítsük meggyel vagy koktélcseresznyével. (x)

Legújabb receptek

Brokkolis gulyás sertésoldalasból

Nekem van egy olyan keverékem készítve, hogy oregano, kakukkfű, bazsalikom és ezt sok ételbe szoktam tenni, hisz a fűszerek adják az ételek ízét!!!! Imádjuk a gulyáslevest is, főleg, ...

Címlapról ajánljuk

Grillparti füstmentesen – Megvan hozzá a tudásod?

Elérkezett a hivatalos grillezési szezon kezdete – ilyenkor egyre többen hódolnak a szabadtéri sütés örömeinek. A jó levegőn lenni egészséges, és a szabad tűzön készült étel is az lehet, ha felkészülten vágunk bele a sütögetésbe. A grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja, ehhez azonban mítoszok helyett a tények ismerete szükséges.

Hirdetés

További cikkek

Nem lazac, nem dió: 8 alapanyag, amiből sokat egyél, mert...

Gyakran halljuk, hogy együnk sok ómega-3 zsírsavat, de sokan nem engedhetjük meg magunknak, hogy teszem azt lazaccal lakjunk jól heti rendszerességgel, vagy szimplán nem kedveljük az ízét. Lássuk, miben van még sok-sok ómega-3 a drága lazacon vagy akár a dión kívül!

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...