Új Rama, Vajas íz

A  Rama vajas ízével új Rama született, melyet kifejezetten krémekhez és süteményekhez ajánlunk. A tésztát légiesen könnyűvé, a krémet pedig bársonyossá varázsolja. (x)

Könnyedén beledolgozható a tésztába, bársonyos krémességet és gazdag ízt kölcsönözve süteményeinknek. Próbálja ki a következő krémes-mandulás tortát Rama Vajas ízzel, és vegyen részt a Rama tesztsütésben! További krémes, ínycsiklandó tortareceptekért keresse fel a Sütigyár oldalát!

Hozzávalók a tésztához:

12 dkg Rama Vajas Íz

10 dkg kristálycukor

10 dkg porcukor

4 tojás

½ narancs reszelt héja

10 dkg darált mandula

10 dkg liszt

1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (5g)

1 késhegynyi szalalkáli

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

12 dkg Rama Vajas Íz

2 dkg kristálycukor

10 dkg porcukor

1 tasak Dr. Oetker Prémium Pudingpor - Bourbon vaníliás

4 dl tej

½ narancs reszelt héja

½ narancs leve

15-20 dkg meggylekvár (kb. 6 ek)

Elkészítés:

Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéket verjük kemény habbá 10 dkg kristálycukorral. Tegyük félre. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral és a tojássárgákkal. A lisztet alaposan dolgozzuk össze a maradék alapanyagokkal, fokozatosan adagolva keverjük hozzá a margarinos masszához, ezután tojáshabbal lazítsuk. Kenjünk ki egy 20-22 cm-s tortaformát margarinnal, majd szórjuk meg kevés zsemlemorzsával. Kenjük bele a tésztamasszát, igazítsuk egyenletesre, és 180-190 fokos előmelegített sütőben süssük 30 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Végezetül hagyjuk a formában kihűlni.

Amíg sül a torta, készítsük el a krémet

Készítsük el a Dr. Oetker Prémium Bourbon vaníliás pudingport a tejjel és 2 dkg kristálycukorral a tasakon olvasottak alapján, majd hagyjuk hűlni. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá a narancshéjat és a kihűlt vanília pudingot, és habosítsuk. A meggylekvárt keverjük ki fél narancs levével. A kihűlt tésztát középen vágjuk ketté, és kenjük meg mindkét lapot meggylekvárral. Az alsó félre kenjük fel a krém bő felét, majd tegyük rá a felső lapot. Kívülről kenjük meg a maradék krémmel, majd ízlés szerint szórjuk meg szeletelt, esetleg darált mandulával, és díszítsük meggyel vagy koktélcseresznyével. (x)

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!