Az új őrület: "ramnuts"

Egy egyetemista megalkotta az instant ramen és a töltött fánk szerelemgyermekét.

Van egy diák az amerikai UCLA egyetemen, bizonyos Joshua Scherer, aki tanulmányai mellett nemrég kimaxolta a kollégiumi gasztronómiát, és megalkotta a "ramnuts" nevű desszertet, vagyis az instant ramen és a fánk szerelemgyermekét. Így néz ki:

Scherer mindezt a saját blogján tette közzé a recepttel együtt. Állítása szerint 6 zacskó instant rament használt el, és 12 órát töltött desszertje tökéletesítésével.

Persze a legfontosabb kérdés: milyen íze lehet a modern konyhaművészet e csodájának?

Scherer azt mondja, hogy neki ízlett, állagát tekintve kemény és ropogós, a tésztán kívüli plusz ízt pedig a ráöntött cukormáz és a benne lévő töltelék adja.

A kreáció azonban nem aratott osztatlan sikert – valaki egyenesen azt állította, hogy Scherer maga az amerikai ételbiztonsági kockázat. Scherer azonban minderre úgy reagált a BuzzFeednek, hogy az internet már csak így működik: akiknek tetszik, amit csinálsz, csendben maradnak, akik viszont gyűlölik, azt mondják, hogy akaszd föl magad.

Hogy ezek után ki marad majd csöndben, és ki követel akasztást, minden bizonnyal csak az étel kipróbálása után dől majd el, úgyhogy lássuk hát a receptet, aztán pedig sok sikert!

Ramnuts (ramen fánk)

6 zacskó instant ramentészta3 tojás1,5 liter horchata (ízesített mandulatej, de sima tej is jó helyette)olaj a sütéshez

Tetszőleges töltelékek, toppingok, stb.

  • Tegyük fel főni a horchatát (vagy mandulatejet), majd tegyük bele az összes zacskó rament 3-4 percre, és főzzük őket együtt.
  • Szűrjük le a ramentésztát, és hagyjuk hűlni 5-10 percig.
  • Verjünk fel 3 tojást egy nagy keverőtálban, majd adjuk hozzá a kihűlt rament, és alaposan keverjük össze.
  • Fogjunk egy tapadásmentes sütőedényt, egyenletesen oszlassuk el benne a tojásos rament, majd nyomkodjuk le alaposan, és tegyük be a fagyasztóba pihenni 3-4 órára, hogy formálható állagúra dermedjen.
  • A hűtőben töltött pihenő után fordítsuk ki a tésztát a tepsiből egy gyúródeszkára vagy nagyobb vágódeszkára, és kerek kiszúró formával, kés segítségével vágjunk belőle fánkokat.
  • Forrósítunk olajat egy edényben, és körülbelül 4-5 perc alatt süssük benne aranybarnára a ramenfánkok mindkét oldalát, majd helyezzük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
  • A kész fánkokat márthatjuk csokoládéba, tehetünk rá karamellöntetet, cukormázat, vagy ami éppen eszünkbe jut, és nem félünk használni.

(via BuzzFeed)

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...