Új időpontban rendezik a Pálinkafesztivált

27 kiállító több mint 400 párlatát kóstolhatjuk meg május 22. és 25. között - új időpontban - a IX. Budapesti Pálinkafesztiválon.

A rendezvény megnyitóján végre lehull a lepel a magyar pálinkafőzdék közös mesterművéről, az Év Körtepálinkájáról is, amelynek első palackját a Magyar Pálinka Lovagrend és az Intim Torna Illegál tagjai bontják majd fel.

A 2004 óta működő Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület célja az, hogy a minőségi Magyar Pálinkákat megismertessék a világgal. Az egyesület feladata a pálinka szakmai érdekeinek képviselete, a pálinkák történelmi hagyományainak ápolása, a pálinka ismertségének növelése. A szervezet az ország ezeréves hagyományait kívánja megismertetni a mai kor emberével, és ezáltal méltó helyre emelni a magyarországi pálinkát.

A belépőjegy mellé mindenki ajándékba kap két kupica pálinkát, a 30 éves Békési Pálinkaház pedig minden harmincévest vendégül lát még egy kupicára.

A Budapesti Pálinkafesztivál idén visszaköltözik régi helyére, a Városháza Parkba, ahol olyan kiállítók is megjelennek, akik egykor, a fesztivál indulásakor voltak csak jelen az eseményen. Eredetileg a mostani hét második felében került volna sor az eseményre, ám a kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők egy héttel elhalasztották.

További információk a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek