Új időpontban rendezik a Pálinkafesztivált

27 kiállító több mint 400 párlatát kóstolhatjuk meg május 22. és 25. között - új időpontban - a IX. Budapesti Pálinkafesztiválon.

A rendezvény megnyitóján végre lehull a lepel a magyar pálinkafőzdék közös mesterművéről, az Év Körtepálinkájáról is, amelynek első palackját a Magyar Pálinka Lovagrend és az Intim Torna Illegál tagjai bontják majd fel.

A 2004 óta működő Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület célja az, hogy a minőségi Magyar Pálinkákat megismertessék a világgal. Az egyesület feladata a pálinka szakmai érdekeinek képviselete, a pálinkák történelmi hagyományainak ápolása, a pálinka ismertségének növelése. A szervezet az ország ezeréves hagyományait kívánja megismertetni a mai kor emberével, és ezáltal méltó helyre emelni a magyarországi pálinkát.

A belépőjegy mellé mindenki ajándékba kap két kupica pálinkát, a 30 éves Békési Pálinkaház pedig minden harmincévest vendégül lát még egy kupicára.

A Budapesti Pálinkafesztivál idén visszaköltözik régi helyére, a Városháza Parkba, ahol olyan kiállítók is megjelennek, akik egykor, a fesztivál indulásakor voltak csak jelen az eseményen. Eredetileg a mostani hét második felében került volna sor az eseményre, ám a kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők egy héttel elhalasztották.

További információk a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán.

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.