Túlárazottak a sztárséfek éttermei

A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja és néhányukat a legrosszabbak közé sorolja egy brit étteremkalauz.

A Harden's London Restaurants csütörtökön megjelent legújabb kalauza szerint a londoni felsőkategóriás éttermek között az olyan sztárséfek konyhái, mint a televízióból is ismert Heston Blumenthal vagy Marcus Wareing, túlárazottak az ételek minőségéhez képest - írta a brit The Telegraph internetes kiadása.

Olvastad már?

Így csalnak a profi séfek az éttermekben

Londonban az utóbbi időben egyre több új étterem nyílik, a túlságosan gyors terjeszkedés azonban meglátszik a sztárséfek új éttermeinek minőségén, állítja a kalauz egyik alapítója, Peter Harden. A kritikus szerint a sztárséfek jellemzően a brandek építésére költik a pénzt, és számos jel arra mutat, hogy nem tudják tartani konyháik színvonalát.

Vacsora Heston Blumenthal éttermében

A "legkiábrándítóbb konyhák" listájára idén többek között felkerült Ollie Dabbous, Marcus Wareing és Heston Blumenthal egy-egy étterme is. A csillagászati árakat kérő éttermek közé sorolták Gordon Ramsey Royal Hospital Roadon nyílt éttermét, igaz, ugyanez a konyha a legjobb gasztronómiai élményeket nyújtó éttermek tízes listáján is szerepel.

A Harden étteremkalauz 1991 óta jelenik meg, a legújabb listák elkészítésében 6 ezer ember véleményét vették figyelembe.

Ollie Dabbous népszerű londoni étterme

Olvastad már?

A kukták bántalmazása ellen emeltek szót

(via MTI, címlapfotó: Flickr by gordonramsaysubmissions)

Címlapról ajánljuk