Túlárazottak a sztárséfek éttermei

A sztárséfek londoni éttermeit túl drágának tartja és néhányukat a legrosszabbak közé sorolja egy brit étteremkalauz.

A Harden's London Restaurants csütörtökön megjelent legújabb kalauza szerint a londoni felsőkategóriás éttermek között az olyan sztárséfek konyhái, mint a televízióból is ismert Heston Blumenthal vagy Marcus Wareing, túlárazottak az ételek minőségéhez képest - írta a brit The Telegraph internetes kiadása.

Olvastad már?

Így csalnak a profi séfek az éttermekben

Londonban az utóbbi időben egyre több új étterem nyílik, a túlságosan gyors terjeszkedés azonban meglátszik a sztárséfek új éttermeinek minőségén, állítja a kalauz egyik alapítója, Peter Harden. A kritikus szerint a sztárséfek jellemzően a brandek építésére költik a pénzt, és számos jel arra mutat, hogy nem tudják tartani konyháik színvonalát.

Vacsora Heston Blumenthal éttermében

A "legkiábrándítóbb konyhák" listájára idén többek között felkerült Ollie Dabbous, Marcus Wareing és Heston Blumenthal egy-egy étterme is. A csillagászati árakat kérő éttermek közé sorolták Gordon Ramsey Royal Hospital Roadon nyílt éttermét, igaz, ugyanez a konyha a legjobb gasztronómiai élményeket nyújtó éttermek tízes listáján is szerepel.

A Harden étteremkalauz 1991 óta jelenik meg, a legújabb listák elkészítésében 6 ezer ember véleményét vették figyelembe.

Ollie Dabbous népszerű londoni étterme

Olvastad már?

A kukták bántalmazása ellen emeltek szót

(via MTI, címlapfotó: Flickr by gordonramsaysubmissions)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek