A Harden's London Restaurants csütörtökön megjelent legújabb kalauza szerint a londoni felsőkategóriás éttermek között az olyan sztárséfek konyhái, mint a televízióból is ismert Heston Blumenthal vagy Marcus Wareing, túlárazottak az ételek minőségéhez képest - írta a brit The Telegraph internetes kiadása.
Olvastad már?
Így csalnak a profi séfek az éttermekben
Londonban az utóbbi időben egyre több új étterem nyílik, a túlságosan gyors terjeszkedés azonban meglátszik a sztárséfek új éttermeinek minőségén, állítja a kalauz egyik alapítója, Peter Harden. A kritikus szerint a sztárséfek jellemzően a brandek építésére költik a pénzt, és számos jel arra mutat, hogy nem tudják tartani konyháik színvonalát.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Xy/Bg/nyJ3ZLQKWX22ajYxfkMXfvAvhhN1BbBgSTzduYjT.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=5b0d17f03156c0490399dac0fec11085)
A "legkiábrándítóbb konyhák" listájára idén többek között felkerült Ollie Dabbous, Marcus Wareing és Heston Blumenthal egy-egy étterme is. A csillagászati árakat kérő éttermek közé sorolták Gordon Ramsey Royal Hospital Roadon nyílt éttermét, igaz, ugyanez a konyha a legjobb gasztronómiai élményeket nyújtó éttermek tízes listáján is szerepel.
A Harden étteremkalauz 1991 óta jelenik meg, a legújabb listák elkészítésében 6 ezer ember véleményét vették figyelembe.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/8H/px/2Lpr6cNR07fHLDDX1wV13C4Mvfh8EyuUamOEKuEz.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=615abd35b02722e3288d36a8bca62aff)
Olvastad már?
A kukták bántalmazása ellen emeltek szót
(via MTI, címlapfotó: Flickr by gordonramsaysubmissions)