Töltsd is meg az avokádót!

Azon felül, hogy az avokádó roppant egészséges és finom, még több lehetőséget rejt magában, ha például töltelékkel dobjuk fel a közepét. Itt van néhány tipp, hogyan kezdjük!

Mindannyian ébredtünk már azzal a gondolattal, hogy valamivel meg kellene tölteni a nemrég vásárolt avokádó belsejét, legyen az friss és ízletes paradicsom vagy éppen ropogós bacon. Persze mindez költői túlzás, ám az biztos, hogy a töltött avokádó gondolata kiváló, így a kérdés már csak az, hogy mit tegyünk a közepébe.

A lehetőségek tárháza természetesen végtelen, ráadásul az avokádó legalább ennyi hasznos tulajdonsággal bír, kezdve az egészséges zsírokkal való telítettségétől a koleszterinszintre gyakorolt jótékony hatásáig. Éppen ezért álljon itt kezdetnek 5 roppant egyszerű ötlet - mivel töltsük meg avokádónkat:

Pico De Gallo

Apróra vágott paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, jalapeño, koriander, tengeri só és limelé.

Pulyka BLT (szalonna, saláta, paradicsom)

Csirkemell filé, szalonna, apróra vágott paradicsom, friss spenót.

Izraeli saláta

Uborka, érett paradicsom, petrezselyem, hagyma, amihez ízlés szerint adhatunk némi fetát is.

Sült tojásos avokádó

Törjünk egy tojást az avokádó közepébe, tegyük sütőbe 20 percig 350 fokon, amíg a tojásfehérje átlátszó nem lesz.

Trópusi saláta

Mangó, paradicsom, koriander és limelé.

(via Huffington Post)(A fenti kép az American Express Tumblr oldalán jelent meg, amely a Lexi's Clean Kitchen által készült.)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!