Több, mint a város legjobb fagyija!

A Fragola egy napi bevételét a Suhanj! közhasznú alapítvány támogatására fordítja, akik a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal osztják meg. 

A Fragola fagylaltozók jótékony, támogató sorozatot indított el ezzel a gesztussal, mely gyakorlat a Fragola életében eddig is létezett intuitív módon. Most átgondoltabb formában kívánnak hozzájárulni teremtő közösségek alkotó kezdeményezésének támogatásához, jó ügyek anyagi feltételeinek megteremtéséhez.

Talán ez a pozitív példa másokat is elgondolkodtat, hogy a támogatók táborához csatlakozzanak, de az sem titkolt céljuk, hogy megkülönböztessék magunkat; a minőségi fagylaltokon kívül a Fragola pozitív értékteremtő kezdeményezések támogatója; a város kultúr fagyizója.

Nem véletlenül a Suhanj! alapítványnak ajánlotta fel egy napi bevételét a Fragola, hiszen a sérült és fogyatékkal élő gyermekek és családjuk sportolási lehetőségeinek bővítése erre alkalmat teremtő események szervezésével, a szükséges eszközök beszerzésével mindannyiunk közös érdeke.

Az eseményen résztvevői voltak: Kovács Patrícia színművész, a Suhanj! alapítvány társ-alapítója, Nagy Ervin színművész, Gusztos Péter a Suhanj! alapítvány társ-alapítója, Serényi Zsolt séf, Török Balázs Fragola tulajdonosa.

A Suhanj! alapítvány további céljai:

- a látás-, értelmi- vagy mozgássérült gyermekek és családjuk tömegsportba való bekapcsolása- épek és fogyatékkal élők együttes mozgási, sportolási lehetőségének megteremtése, ép kísérők és segítők toborzása, a szükséges eszközök beszerzése- a fogyatékkal élőket sújtó előítéletekkel szembeni figyelemfelhívó és szemléletformáló kampányok kivitelezése, különös tekintettel a tömegsportra és sportrendezvényekre- a sérültek és fogyatékkal élők hozzátartozóinak segítése, támogatása- a mindennapi élettel és szabadidős, valamint sportprogramokkal kapcsolatos információk és szolgáltatások gyűjtése, rendszerezése és közvetítése sérültek és fogyatékkal élők, valamint családjuk számára- hazai és külföldi példamutató egyéni teljesítmények és közösségi tevékenységek felkutatása és bemutatása az érintettek és a szélesebb közvélemény számára- olyan események és szervezetek támogatása, melyek az Alapítvány céljaival összhangban állnak

A Fragola fagylaltok előállítása során az adott íz alapanyagaiból a legnemesebbeket választják ki. Így a város-szerte ismertté vált pisztácia fagylaltjához Szicíliából, vagy a mogyoróhoz Piemontéból szerezik be a nemes magvakat. Gyümölcs-fagylaltjaikhoz a szakmában elterjedt 30% körüli gyümölcshányad helyett 60-70%-ot használnak fel. A készítés során alapízeiket gyümölcscukorral ízesítik, de 2014-től megjelentek a cukormentes, laktózmentes és gluténmentes fagylaltjaik is.

Különleges ízválasztékuk kialakításakor olyan, máshol nem látott kreációk születnek, mint a Tihanyi Camambert sajt-fagylalt, gorgonzola vagy a karamellizált füge, vörösborral, friss gyömbérből készült fagylaltok. Szinte egyedülálló a fondente étcsokoládé feketébe hajló színe, a szicíliai pisztáciából készült pisztácia fagyi, vagy a bazsalikomos citrom, gyömbér, nutella, fehércsokis málna, olíva, vagy az almáspite.

Nagy népszerűségnek örvendenek a Brazíliából szállított egzotikus gyümölcs ízeik is ( mangó, goyaba, acerola, maracuja, stb.) is és az alkoholos fagylaltkülönlegességek. Az idei új kreálmányok pedig az Oreo, sósmogyorókrém, Nutella-néro, speculoos, ínyenc sajttorta, de a Fragola rajongók jelenleg 85 féle ízből is válogathatnak.

Címlapról ajánljuk

További cikkek