Tippek a tökéletes grillezéshez

Miért olyan csábító program a sütögetés? A titok az ínycsiklandó finomságokon túl a közös szórakozásban rejlik! Legyen tökéletes a kerti grillezésed így! (x)

Most 7 bevált tippet adunk arra, hogyan kápráztasd el családodat vagy barátaidat egy kerti grillezés vagy benti sütögetés alkalmával:

  • A faszenes kerti grillsütők mellett az elektromos grillek is hódítanak, hiszen télen-nyáron használhatóak és nagyon praktikusak. Az elektromos grillsütő vagy grillserpenyő könnyen tisztítható, bármikor kéznél van és könnyebb rajta egyenletesen sütni. Kezdőknek egyenesen ajánlott!
  • A vörös húsokat a porhanyós végeredmény érdekében pácolni kell. A pácot olívaolajból, fűszerekből és valamilyen savas elemből készítsd. Ez utóbbi lehet citromlé, bor, bármilyen ecet, de akár joghurt is. Ez a savas összetevő segít majd abban, hogy a rostok felpuhuljanak, és a végeredmény omlósabb legyen.
  • Bármennyire csábító, pácoláskor ne használj háromnál több fűszert egyszerre, hiszen fontos, hogy a készre sült finomságok a köretekkel és szószokkal is jól harmonizáljanak. Pácoláskor sose sózz, mert a só kiszívja a húsból a nedvességet, és oda a porhanyósság!
  • Gyakori tapasztalat, hogy grillezéskor a húsmentes fogások fogynak el leghamarabb, ezért érdemes erre előre felkészülnöd! Nagyon sok zöldség közül választhatsz, amik szeretik a grillet: gomba, cukkini, kaliforniai paprika, lilahagyma, padlizsán, édeskömény. Ha nem szeretnéd az egész napot a konyhában tölteni, ezeket kockázd vagy szeletelt fel előre, így a sütéskor már nem lesz vele gondod.

  • Egyre népszerűbb húsmentes fogás a grillsajt is. Grillezéshez kemény sajtokat vagy kifejezetten grillsajtként árult sajtokat használhatsz. Minél magasabb a sajt zsírtartalma, annál magasabb hőfokon kell sütni. Mikor elkezded grillezni a sajtokat, kb. 20-30 másodpercig hagyd sülni, hogy a kéreg kialakulhasson. Ez megakadályozza egyes sajtok szétfolyását és emellett finom is.
  • A kevésbé markáns ízű grillsajtokat sütés előtt érdemes bepácolni vagy fűszerezni. A Tihany Grill Camembert mellé csomagolt fűszerkeverék segítségével igazán izgalmas, tüzes és krémes ízélményt varázsolhatsz.
  • A krémesebb állagú sajtok mellé jól illenek a különböző kompótok, lekvárok és chutneyk. A bükkfával füstölt kérgű, füstös ízvilágú, rugalmasan lágy Karaván Grill sajthoz viszont savanyúság is illik, remek választás lehet például a friss kovászos uborka.

A grillezés nagyon jó csapatmunka, családi időtöltés és hétvégi program: használjátok ki egész évben! Jó étvágyat mindenkinek!

További tippeket és recepteket itt találtok!

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...