Segítünk: így termessz kígyóuborkát a teraszon

Kígyóuborkát otthon az erkélyen, a teraszon egy nagyobb balkonládában vagy a magaságyásban is tudunk termeszteni.

A kígyóuborka a saláták, szendvicsek egyik alaptartozéka. Hogy neveljünk otthon a teraszon, balkonládában? Mire figyeljünk?

Tartsd be a következő tippeket a kígyóuborka ültetéssel kapcsolatban

  • Az uborkának sok napfényre van szüksége ahhoz, hogy bőséges termést hozzon, mivel a növény nagymértékben a fotoszintézisre támaszkodik, hogy erős és termőképes indákat építsen.
  • Mivel hosszú indákat nevel, készítsük támasztékot a számára, amire felfuthat, így a gombás, baktériumos betegségek is kevésbé károsítják, permetezés esetén pedig könnyebben hozzáférhetünk a levelek fonáki részéhez is. Fa, fém vagy bambusz tartó rudak és drót vagy műanyag háló kombinációja tökéletesen megfelel.
  • Gazdag, termékeny talajra van szüksége ahhoz, hogy erőteljes növekedésnek induljon és megfelelő ütemben fejlődjön. Az ideális a laza, humuszban gazdag talaj.
  • Miután a növények elkezdtek növekedni és termést hozni, rendszeresen szedni kell róluk az uborkát, hogy továbbra is teremjenek. Ha elmaradunk a rendszeres betakarítással, a növények inkább arra fordítják az energiájukat, hogy a meglévő gyümölcsök nagyobbak legyenek, és nem arra, hogy új virágokat hozzanak létre.
  • Az uborkának vízből is sokra van szüksége. Ha nem öntözzük rendszeresen, akkor keserű lesz a termés. A legjobb langyos, állott csapvizet vagy esővizet használni.

A betakarított uborkát 7-10 napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben, de lehetőleg a szedés után minél hamarabb használjuk fel.

Érdemes az egész uborkát fóliába csomagolni, vagy zárható zacskóban tárolni a hűtőben, hogy ropogós maradjon.

Forrásunk volt.


Olvass még a témában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...