Terítés: fekete-fehér-ezüst, némi pirossal

A minimál terítéssel érdemes megbízni a család fiatal, tinédzser tagjait – kiváló érzékük van hozzá, mert még nem fertőzte meg őket a régi porcelánok és antikvitások iránti mánia, és mert inkább hajlanak az egyszerű, sima stílus felé.

És persze drága designdarabokkal is – ám a különbséget inkább csak az avatott szem veszi észre.

A minimál terítési stílus a leghálásabb mind közül, mert méterben kapható terítővászonnal, olcsóbb tányérokkal és evőeszközökkel is frappáns hatást érhetünk el.

Amíg meg nem érkeznek a fogások az asztalra, tehetünk az asztal közepére egy gyönyörű nárciszt vagy éppen jácintot, a tavasz jelképét.

A sokféle, önmagában ridegnek, jellegtelennek tűnő tárgy nagyvonalú hatást kelt majd, ha az abrosz szépen ki van vasalva és minden ragyog, csillog, a szalvéta szépen van hajtogatva. A szalvétagyűrű is fém legyen.

Lehetőleg olyan árnyalatot válasszunk, ami harmonizál a bútorral.

Hogy némi színt is vigyünk a minimálba, kiválaszthatunk egy dominánsabb élénkítő árnyalatot – mondjuk, legyen ez korallpiros, narancs vagy kék. Jó megoldás, ha az asztal közepén pici izzókból álló led-sor fut végig, vagy, ha egy hosszúkás fémtálba rendezünk élénkebb színű díszgömböket.

A gyertyatartó legyen hasonló stílusú, mint az evőeszközök. Ezüst fémgömbök sokasága lepheti el az asztalt, bár praktikusabban kezelhetők a szétgurulni hajlamos díszek egy-egy különleges formájú fémtálon. Közéjük illeszthetünk virágokat, zöld ágakat.

Az ismét divatos barna-bézsre vagy fekete-fehér-ezüstre hangolt lakás asztalterítője akár fekete is lehet: gyönyörűen mutat rajta mondjuk egy négyszögletes vagy rombusz alakú, fehér tányérokból álló készlet, krómszínű evőeszközökkel, ezüstös szalvétákkal, gyertyatartókkal.

A minimál stílusú lakás asztalának megtervezése hálás feladat, mert egyszerűbb darabokkal is nagyszerű hatást érhetünk el. Terítőnek inkább vegyünk egyszínű damasztot vagy vásznat, mert készen többnyire mintásak kaphatók.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.