Hihetetlen, de igaz

Néha megdöbbentő dolgokba futunk bele, amikre sokszor kapásból rávágjuk, hogy hülyeség. Pedig bármennyire is abszurdnak tűnik valami, attól még lehet igaz!

(via: buzzfeed)

Hozzászólások

ma.il

ööö hát a rendszertan nem ismer zöldségféléket igaz, szigorúan véve gyümölcsöket sem. ezek konyhai fogalmak, és ez alapján a fmogyi a magok csoportjába sorolandó sztem :) btw. a a hüvelyesek rendjébe tartozik

Törölt felhasználó

A tudományban valóban nem létezik a "zöldség" és a "gyümölcs" fogalma, így például teljesen értelmetlenek és értelmezhetetlenek az olyan, gyakran olvasott bölcsességek is, miszerint "a paradicsom valójában nem zöldség, hanem gyümölcs".

Törölt felhasználó

Sajnos vannak egyéb pontatlanságok is, pl. a lila sárgarépa. Igen, van olyan IS.

3masmama

Ez a cikk hagy maga után 1-2 kivetnivalót. Bár attól függ, milyen szemszögb?l nézzük. Pl. kertészeti szempontból a dinnye eleve nem lehet bogyós gyümölcs, mert zöldség, tökfélék családjába tartozik és a tökvirágúak rendjébe.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?