Te melyik réteges sütit készíted karácsonyra?

Igen, már most ki kell találni, mi legyen az ünnepek fő attrakciója a sütik közül. Pláne ha most készíted először, egy próbasütés szinte kötelező előtte!

Csokis tetejű, baracklekváros zserbó, minden finomságot magában hordozó flódni vagy egy jó mézes krémes – melyiket szeresd? A döntést neked kell meghozni. A legjobb, ha ebben a sorrendben kipróbálod őket. Mutatunk pár receptet, és lisztet is ajánlunk a sütéshez.

Ezeket olvastad már?

Nagyi titka lisztajánló

A Nagyi titka Extra finom süteményliszt prémium minőségű, kiemelkedően magas sikértartalmú búzából készül, melyet az átlagosnál is finomabbra őrölnek. Ennek köszönhetően a vele készített sütemények könnyebben "feljönnek" sütés közben, puhábbak, levegősebbek lesznek. Míg az omlós tésztáknál, pogácsáknál, édes és sós aprósüteményeknél ez kifejezetten nem alapkövetelmény, a piskótáknál, kevert sütiknél felfújtaknál megkérdőjelezhetetlen, hogy ezt az eredményt szeretnénk elérni. Annak köszönhetően, hogy a búzaszemeket extra finomra őrlik, könnyebben keverednek a tojással, olvasztott vajjal, más folyadékokkal, és kevésbé csomósodnak - így aztán értelemszerűen könnyebben dolgozik velük a sütőpor és a többi térfogatnövelő alapanyag.

Erre használd még:

Ugyancsak a könnyen elegyedő tulajdonságnak köszönhető az is, hogy krémek készítéséhez, sőt, ételek sűrítéséhez is ez a legalkalmasabb liszt.

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet a Nagyi titka Extra finom süteménylisztről itt!

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek