Szeretnéd, hogy tavasszal is gyönyörű legyen a tölcsérjázminod? Így metszd meg ősszel

A tölcsérjázmin egy gyönyörű virág, mely tavasszal is megőrzi pompáját, ha helyesen metszed meg ősszel.

Aki szeretné, hogy tavasszal is gyönyörű legyen a kertje, az már ősszel előkészíti azt. Vannak növények, melyeket ilyenkor kell elültetni, hogy előbújjanak a jóidővel, de akadnak olyanok, amiket fel kell készíteni a télre, hogy újra virágozzanak. Ezek közé tartozik a tölcsérjázmin is, mely egy trópusi futónövény, és hazánkban általában dézsás növényként tartják. A tölcsérvirág érzékeny a hidegre, ezért érdemes visszametszeni, mielőtt beüt a cidri.

Szeretnéd, hogy tavasszal is gyönyörű legyen a tölcsérjázminod? Így metszd meg ősszel

Mik a teendők tél előtt?

A visszametszést érdemes szeptember végére, október elejére időzíteni. Ezen kívül még három dologra kell figyelni a visszametszésénél. Az egyik, hogy a hosszú hajtásokat vágjuk vissza a hajtások hosszának egyharmadától feléig. Így a növényünk kompakt marad, és tavasszal is erős hajtásokat hoz majd.

A második, hogy mindenképpen távolítsuk el az összes elhalt, sérült vagy gyenge hajtást. Ezzel megakadályozzuk, hogy a növény energiát pazaroljon ezekre a részekre.

A harmadik, és egyben utolsó fontos pont, hogy ritkítsuk meg a leveleit, hogy jobb legyen a légáramlás, és csökkenjen a penészgombák kialakulásának kockázata.

Hogyan teleltessük?

A legjobb, ha metszés után egy világos, de hűvös helyre tesszük, ahol körülbelül 10-5°C körüli a hőmérséklet. A teleltetés során csökkentsük az öntözését, de ne hagyjuk, hogy a földlabda kiszáradjon.

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...