Szeretnéd, hogy tavasszal is gyönyörű legyen a tölcsérjázminod? Így metszd meg ősszel

A tölcsérjázmin egy gyönyörű virág, mely tavasszal is megőrzi pompáját, ha helyesen metszed meg ősszel.

Aki szeretné, hogy tavasszal is gyönyörű legyen a kertje, az már ősszel előkészíti azt. Vannak növények, melyeket ilyenkor kell elültetni, hogy előbújjanak a jóidővel, de akadnak olyanok, amiket fel kell készíteni a télre, hogy újra virágozzanak. Ezek közé tartozik a tölcsérjázmin is, mely egy trópusi futónövény, és hazánkban általában dézsás növényként tartják. A tölcsérvirág érzékeny a hidegre, ezért érdemes visszametszeni, mielőtt beüt a cidri.

Szeretnéd, hogy tavasszal is gyönyörű legyen a tölcsérjázminod? Így metszd meg ősszel

Mik a teendők tél előtt?

A visszametszést érdemes szeptember végére, október elejére időzíteni. Ezen kívül még három dologra kell figyelni a visszametszésénél. Az egyik, hogy a hosszú hajtásokat vágjuk vissza a hajtások hosszának egyharmadától feléig. Így a növényünk kompakt marad, és tavasszal is erős hajtásokat hoz majd.

A második, hogy mindenképpen távolítsuk el az összes elhalt, sérült vagy gyenge hajtást. Ezzel megakadályozzuk, hogy a növény energiát pazaroljon ezekre a részekre.

A harmadik, és egyben utolsó fontos pont, hogy ritkítsuk meg a leveleit, hogy jobb legyen a légáramlás, és csökkenjen a penészgombák kialakulásának kockázata.

Hogyan teleltessük?

A legjobb, ha metszés után egy világos, de hűvös helyre tesszük, ahol körülbelül 10-5°C körüli a hőmérséklet. A teleltetés során csökkentsük az öntözését, de ne hagyjuk, hogy a földlabda kiszáradjon.

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...