Szerinted melyik legyen a következő ország tortája? Megvannak a 2017-es döntősök

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot. Most megmutatjuk, melyek a döntős torták.

Az ország tortáinál fontos szempont, hogy főleg magyaros ízvilágú, itthon beszerezhető, egészséges alapanyagokból, Magyarországgal összefüggésbe hozható torták legyenek. Idén is ilyen recepteket várt az Ipartestület.

Idén 29 torta közül, ez az 5 került be a döntőbe:

  • Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda, Budapest

Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós réteg, feketeribiszke-zselé, tejcsokoládés karamellréteg, mogyoróhab, mogyoróolajos áthúzóval bevonva.

Balatoni Habos Mogyoró
  • Szent Erzsébet – Hisztéria Cukrászda, Budapest

Áfonyás sajttorta roppanós diós piskótán. Diós dacquise-piskóta, áfonyás tejcsokoládé-mousse, áfonyazselé-betét, mascarponés sajtmousse áfonyás tükörzselével bevonva.

Szent Erzsébet
  • Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda, Budapest

Diós-csokoládés piskóta ribizliöntettel, joghurtos ribizlibetét, rugalmas étcsokoládé, gesztenyés tejszínkrém, fényes csokoládéöntettel bevonva.

Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő
  • Fertődi Fekete – FRER Cukrászda, Budapest

Rizslisztes céklás-diós felvert, feketeribizlis betét, levendulás csokoládémousse, feketeribizli-krém, fekete tükörzselével bevonva.

Fertődi Fekete
  • Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Málnás ropogóson citromos-aszaltgyümölcsös felvert beriolette pillecukor, bodzás, beriolette-s felvert ganache, melyet fehércsokoládés zöld tükörzselé borít.

Ingyom-Bingyom

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, a második körben újrakóstolják a döntős tortákat, és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére. Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újrapontozással választják meg a győztest.

A cukormentes torták versenyének döntősei:

  • Homok arany – Horváth Cukrászda
  • Kócos Kajszi - Édességlabor
  • Málnás zöldségtorta – Frer Cukrászda
  • Pöttyös Panni – Zazzi Cukrászda
  • Túrós kolibri – Édes-Gyömbér Cukrászda

Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és először az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatják meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdájában árusítják majd.

forrás: cukraszet.net

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...