A szentek a kajákban is megjelennek

Hányszor mondtuk már rá egy ételre, hogy isteni? Olyankor persze az ízére utaltunk, de meglepő módon egy-egy fogás a rajtuk megjelenő szentektől is válhat istenivé.

A rántott és grillezett sajt nem az a médium, amelyre szakrális témák kapcsán tippelnénk. Pedig ha jól belegondolunk, puha állagánál fogva a sajt nem csak az evilágiak kezében lehet jól formálható anyag. Az elmúlt években Jézusra vagy épp Szűz Máriára emlékeztető alakok a grillezés során többször is előtűntek a sajtok felszínén. De hasonló csodák történtek már sörhabbal és tortillával is!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek