Szent Mihály napján megéri a Skanzenbe menni

Nagyszabású ingyenes gálaműsorral és számtalan családi programmal készül a Skanzen szeptember 29-én Szent Mihály napján. (x)

Megérkezett az ősz, és eljött a hálaadás ideje. Az NKA Népművészet Kollégium családi- és zenei programokkal, valamint mesterségek bemutatójával készül erre a napra. Napközben bepillantást nyerhetünk néhány különleges tárgyalkotó mester munkájába, akik pásztorkodást, állattartást segítő tárgyak, és eszközök elkészítésében jeleskednek.

A 17 órakor kezdődő gálán pedig a Népművészet Mestere és a Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett zenészek, táncosok, énekesek szórakoztatják a nézőket.

Ilyen még nem volt – egy generációkon átívelő este, mikor mesterek és tanítványaik együtt mutatkoznak be.

Rengeteg ismert és elismert művész áll színpadra, többek közt a Szászcsávási Banda, Hodorog András Moldvából, az ördöngösfüzesi Hideg Anna, a Dalinda, a Horsa Banda, Fekete Antal "Puma", a Tükrös zenekar, Kubinyi Júlia, a Fordulj Kispej Lovam és még sokan mások. A részletes program a Halmos Béla Program honlapján olvasható.

Az elmúlt gazdasági évtől, a Kárpát-medence legkülönbözőbb vidékeinek előadóművészeivel búcsúzhatunk el, érdemes lesz eljönni!

A gála helyszínére ezen a napon 15:30-kor ingyenes buszjárat is indul a Hősök terétől (ami 20:15-kor jön vissza Budapestre). Ha HÉV-vel jössz, a szentendrei végállomástól szintén ingyenes buszt biztosítanak, ami 16 órakor és 16:30-kor indul a Skanzenbe, 19:45-kor és 20:15-kor pedig vissza az állomásra. A járatokra ITT lehet regisztrálni.

Címlapfotó: Szentendrei Skanzen

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!