Örülhetnek a magyarok: hamarosan ilyen húsok lepik el a boltokat

Hamarosan olyan húsok kerülnek majd boltok polcaira a Székely Csemege által, melyekért megrohamozzák a magyarok a boltokat.

A Székely Csemege termékei az MTI közlemény szerint a hagyományos erdélyi ízvilágot képviselik a belföldi piacon, vevőkörüket a közeljövőben természetes alapanyagokkal tartósított, jelentős részben kézi munkával előállított húskészítményekkel bővítenék. Az alapanyagot a Bertis nagyrészt a mohácsi húsüzemből vásárolja. Az évi csaknem 4200 tonna húsnak körülbelül 5%-a kerül vissza a feldolgozott termékekben Magyarországra, a többit külföldön értékesítik - írták az MTI kérdésére.

Örülhetnek a magyarok: hamarosan ilyen húsok lepik el a boltokat

A közlemény alapján az 1992-ben alapított cég piaci részesedése a magyar többségű romániai megyékben 80%-os, Erdély többi részén 20-30%-os. A majdnem 1200 munkavállalót foglalkoztató Bertis SLR garázscégből nőtte ki magát regionális piacvezetővé. Jelenleg Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson működtetnek üzemeket, saját áruházaikban más magyar gyártók termékeinek is helyet adnak.

Termékeiket Magyarországon Székely Csemege márkanéven kínálják.

A 3 éve alapított leányvállalatuk a nyilvános beszámoló alapján tavaly még veszteséges volt, de már majdnem 500 millió forintos forgalommal zárt. Az erdélyi anyacég átszámítva 2022-ben 22,6 milliárd forintos, 2023-ban 26,5 milliárd forintos forgalmat ért el, nyereségük 675,9 millió, illetve 595,8 millió forint volt - közölték.

MTI


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...