Szabi a pék új egységet nyitott Szentendrén étteremmel, fűszerkerttel és látványpékséggel

Szabadfi Szabolcs, ismertebb nevén Szabi a pék új egységet nyitott Szentendre szívében. Nem is akármilyet, hiszen egy óriási komplexumról van szó, ahol fűszerkert, látványpékség és egy régi pajtából kialakított közösségi tér is helyet kapott.

Aki ismeri a szentendrei Panifico Il Basilico pékség-éttermet, az szinte egészen biztosan szereti is. A Szabadfi Szabolcs által megálmodott és üzemeltetett hely az utóbbi időben egyre szűkösebbé vált, mert már nemcsak a helyiek, hanem a környékbeliek is látogatják. Lehetett sejteni, hogy Szabi a pék valami újra készül, de egészen eddig homály fedte, pontosan miről is van szó.

Péksütemény habbal és gránátalmával
Szabi a pék új egységet nyitott Szentendrén: olyan, akár egy mini major / forrás

Szentendre belvárosa adja otthonát az új komplexumnak, ami összesen 3000 négyzetmétert tömörít. Egy kétszintes pékség látványkonyhával, a korábbinál nagyobb étterem és egy 150 négyzetméteres pajta várja majd a látogatókat, ahol workshopokat, pop-up vacsorákat és különböző foglalkozásokat szerveznek.

A hely olyan, mint egy kisebb, önálló gazdaság, hiszen magaságyás, saját olajfa, fűszerkert és kacsák lesznek az udvaron.

A pékség egésznapos brunch-csal várja vendégeit, az ételek elkészítését pedig mi magunk is nyomon követhetjük az üvegfalon keresztül. A kávé műfaját sem veszik félvállról: olasz pörkölésű és világos kávé is az itallapon.

Természetesen a deli rész sem maradhat el, ahol saját maguk által őrölt lisztet is lehet venni.

Az étteremrész minden valószínűség szerint tavasszal nyitja meg kapuit, mire a projekt már 100 százalékos lesz. Az új egység a Paprikabíró utca 20. szám alatt található, de a régi Panifico Il Basilico is üzemel a János utcában. A pékség része már látogatható, ahol a péksütiket és a kávékat már kóstolgathatjuk. Decemberben pedig egy mini adventi vásárral is készülnek az udvaron tíz standdal, ahonnét kézműves termékeket vihetünk haza.

Forrásunk volt.

Címlapfotó.


Még több hír, érdekesség és karácsonyi cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...