SUPERFOORGON, 3. rész: Puskás Peti, a medvehagymavadász mennyei levest és kenyeret készített – VIDEÓ

Javában tombol a medvehagymaszezon, így éppen itt volt az ideje, hogy a SUPERFOORGON kerekei ismét az aszfaltra tapadjanak, és meg se álljanak a Bakonyig, ahol Puskás Petivel kutattunk az erdő aranya után. (x)

A medvehagyma olyan, mint a Bosszúállókból bármelyik szereplő

Nem túlzás azt állítani, hogy a medvehagyma a zöldségek egyik valóságos szuperhőse. Az árnyékos erdők talaját egész áprilisban beborító növény számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre: vérnyomáscsökkentő, C-vitamin-tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló-képességét, tisztítja a vért és méregtelenít, antibiotikus és antivirális hatással rendelkezik, de a felső légúti megbetegedések gyógyításában is segít.

Ha ez még nem lenne elég, a medvehagyma nemcsak egészséges, de finom is, a tavasznak ezen időszakában pedig aligha van olyan ember, aki ne csempészné be ezt a könnyen elérhető alapanyagot egy-egy adag pogácsába, pesztóba vagy éppen levesbe.

SUPERFOORGON című sorozatunk legújabb részében Puskás Peti és Horváth Boldizsár, a Farm2Fork alapítója által ismerhetjük meg még közelebbről ezt a természet adta kincset. Megtudtuk, hogy a medvehagymát bizony nem lehet akárhol szedni, ráadásul nagyon oda kell figyelni, nehogy összetévesszük a szintén április-május környékén virágzó gyöngyvirággal!

Természetesen ilyen friss, első kézből beszerzett zöldség mellett a főzés sem maradhat el: a sokat látott lakóautóban Puskás Peti ezúttal két igazán egyszerű, mégis fenomenális ízvilágú ételt, egy gyors medvehagyma-krémlevest, valamint életében először igazi medvehagymás kenyeret készít nekünk, főzés közben pedig az erdő különös lakóival is összetalálkozik...

Mi is a SUPERFOORGON?

The Bridge Bio, a Felelős Gasztrohős, az Eden Premium és a Nosalty új, közös sorozatában arra vállalkozott, hogy bemutassa azokat a Magyarországon fellelhető természetközeli helyeket, gazdaságokat és kisvállalkozásokat, melyeknek célja természetes módon értékes és minőségi zöldségeket, gyümölcsöket és más élelmiszer-alapanyagokat előállítani. A Magyarországon is termő szuperélelmiszerek által nemcsak friss, de számos szempontból nagyon egészséges és ízletes termékekhez juthatunk hozzá, ráadásul támogathatjuk a hazánkban fellelhető családi vállalkozásokat is.

Keress még több terméket a The Bridge Bio kínálatában itt!

Látogass el a The Bridge Bio Facebook-oldalára is, ahol további receptötleteket és tudatos táplálkozási tippeket találsz!

Az Eden Premium termékeket itt tudod megnézni!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.