Spar/kormány botrány – Kikerült a Spar-vezetőség dolgozóknak írt levele

Külön, kizárólag az alkalmazottaknak szóló levelet írt a Spar vezetősége a kormánnyal továbbgyűrűző botrány következő lépéseként.

A Spar vezetősége úgy gondolja, akkor tudna nyereségesen működni, ha nem lennének szélsőséges szabályzások Magyarországon – írja a Pénzcentrum a SPAR Igazgatótanácsának exkluzív levele nyomán, mely a szerkesztőség birtokába jutott.

„A SPAR Magyarország nyereséges lenne, ha nem lennének a szélsőséges ár- és adószabályok Magyarországon, amelyek munkavállalónként közel 8500 euróval (jelenlegi forintárfolyamon 3,4 millió forint) rövidítik meg a vállalat magyar leányát" – írja a Spar vezetősége saját alkalmazottainak a nemrég kirobbant botrány kapcsán, reagálva Lázár János "vételi ajánlatára".

A Spar-vezetőség teljes levelét itt olvashatjátok.

Az igazgatótanács azt is kifejti, hogy szeretnének tovább terjeszkedni és újabb egységeket nyitni az országban.

Spar/kormány botrány – Kikerült a Spar-vezetőség dolgozóknak írt levele

A botrány

A Spar és a kormány közötti botrány nemrégiben bontakozott ki, miután a Spar osztrák anyavállalatának vezérigazgatója, Hans Reisch élesen kritizálta a magyar kormány versenykorlátozó, különadókkal terhelt gazdaságpolitikáját, mely miatt az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságánál is bejelentést tett.

A kormány válasza nem sokat váratott magára: elsőként a Nemzetgazdasági Minisztérium, majd Lázár János küldött erős üzenetet a kritikákra reagálva, sőt, belengették azt is, hogy esetlegesen bíróságra vinnék az élelmiszerláncot, rágalmazás gyanújával.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek