Sose süss gnocchit olajban - kivéve, ha röhögni akarsz!

Az olajtól való félelmünk nem alaptalan – bármit beledobni a forró, sűrű folyadékba valahol mindig rizikós. Nincs ez másképp a bolti gnocchival sem. Viszont baromi vicces.

A forró olajban sütés kb. az utolsó konyhai mozzanat mondjuk a késélezés után, aminek a kisgyerekeket a közelébe engedjük. Tegye fel a kezét, akinek nincs ide kötődő égési sérülése. Csak általában tudhatjuk előre a reakciót, de sokszor minket is meglep az étel és a forró olaj kölcsönhatása. Eklatáns példa erre például a párát engedő mirelit sültkrumpli, mely irdatlanul tud sercegni, vagy a rántott máj, ami sülés közben szintén mindent összeköpköd olajjal, így sokszor a konyhaajtóig ugrom ijedtemben. Arról meg nem is szólok, hogy tilos vizet engedni a még forró olajos serpenyőbe - mindnyájan minimum egyszer megtettük, valljuk be. Lángok, sikítás mindenütt.

Na de kérem, hogy a bolti gnocchi (aka krumpligombóc, ejtsd: nyokki) mit művel, ha egy gyenge pillanatunkban az éhenhaláshoz közel úgy döntünk, hogy ki szeretnénk sütni? Azt még a videón szereplő - elvileg - szakács úriember, Steve sem gondolta volna. SOSE próbáljatok gnocchit olajban kirántani!!! Legalábbis boltit ne, ahogy ő mondja. A röhögés intenzitása viszont abszolút fertőző, én könnyeztem.

(via huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?