Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sose süss gnocchit olajban - kivéve, ha röhögni akarsz!

Az olajtól való félelmünk nem alaptalan – bármit beledobni a forró, sűrű folyadékba valahol mindig rizikós. Nincs ez másképp a bolti gnocchival sem. Viszont baromi vicces.

A forró olajban sütés kb. az utolsó konyhai mozzanat mondjuk a késélezés után, aminek a kisgyerekeket a közelébe engedjük. Tegye fel a kezét, akinek nincs ide kötődő égési sérülése. Csak általában tudhatjuk előre a reakciót, de sokszor minket is meglep az étel és a forró olaj kölcsönhatása. Eklatáns példa erre például a párát engedő mirelit sültkrumpli, mely irdatlanul tud sercegni, vagy a rántott máj, ami sülés közben szintén mindent összeköpköd olajjal, így sokszor a konyhaajtóig ugrom ijedtemben. Arról meg nem is szólok, hogy tilos vizet engedni a még forró olajos serpenyőbe - mindnyájan minimum egyszer megtettük, valljuk be. Lángok, sikítás mindenütt.

Na de kérem, hogy a bolti gnocchi (aka krumpligombóc, ejtsd: nyokki) mit művel, ha egy gyenge pillanatunkban az éhenhaláshoz közel úgy döntünk, hogy ki szeretnénk sütni? Azt még a videón szereplő  - elvileg - szakács úriember, Steve sem gondolta volna. SOSE próbáljatok gnocchit olajban kirántani!!! Legalábbis boltit ne, ahogy ő mondja. A röhögés intenzitása viszont abszolút fertőző, én könnyeztem.

(via huffingtonpost)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

darvin
darvin Sat, 2015-05-23 11:19

Egy jól nevelt házi gnocchi nem ugrál.Bolti meg nem kell.

tibber
tibber Mon, 2015-02-23 23:34

A főtt, lecsöpögtetett, már kihűlt és nem nedves gnocchi viszont rohadt finom forró zsiradékban aranybarnára sütve. (Főleg akkor jóízű, ha tettetek vajat a tésztájába gyúráskor.) Próbáljátok ki! Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral is szuper, vagy sósan köretként valamilyen mártással és hússal. Igaz, nem a legegészségesebb.

zizyke666
zizyke666 Sat, 2015-02-21 17:10

Hát ez eszméletlen! Hogy röhög az ürge?! Nagyon nagy! Jót nevettem!

HGréta
HGréta Fri, 2015-02-20 20:29

Ez nagyon nagy! Szét röhögtem magamat! Hogy lehet valamit ennyire elbénázni?!

tarzoli
tarzoli Thu, 2015-02-19 16:19

Látom itt még senki sem sütött ki nudlit sütőben. Na persze nem a formázott vékonyat, hanem a formázás elött lévő gombócszerüséget. (És még világért sem a boltit)