Sose süss gnocchit olajban - kivéve, ha röhögni akarsz!

Az olajtól való félelmünk nem alaptalan – bármit beledobni a forró, sűrű folyadékba valahol mindig rizikós. Nincs ez másképp a bolti gnocchival sem. Viszont baromi vicces.

A forró olajban sütés kb. az utolsó konyhai mozzanat mondjuk a késélezés után, aminek a kisgyerekeket a közelébe engedjük. Tegye fel a kezét, akinek nincs ide kötődő égési sérülése. Csak általában tudhatjuk előre a reakciót, de sokszor minket is meglep az étel és a forró olaj kölcsönhatása. Eklatáns példa erre például a párát engedő mirelit sültkrumpli, mely irdatlanul tud sercegni, vagy a rántott máj, ami sülés közben szintén mindent összeköpköd olajjal, így sokszor a konyhaajtóig ugrom ijedtemben. Arról meg nem is szólok, hogy tilos vizet engedni a még forró olajos serpenyőbe - mindnyájan minimum egyszer megtettük, valljuk be. Lángok, sikítás mindenütt.

Na de kérem, hogy a bolti gnocchi (aka krumpligombóc, ejtsd: nyokki) mit művel, ha egy gyenge pillanatunkban az éhenhaláshoz közel úgy döntünk, hogy ki szeretnénk sütni? Azt még a videón szereplő - elvileg - szakács úriember, Steve sem gondolta volna. SOSE próbáljatok gnocchit olajban kirántani!!! Legalábbis boltit ne, ahogy ő mondja. A röhögés intenzitása viszont abszolút fertőző, én könnyeztem.

(via huffingtonpost)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...