Titkos, föld alatti bár nyílt az Andrássy úton

A W Budapest hotel alagsorában nyílt meg a szálloda sejtelmes hangulatú bárja, amely több fronton is biccent a főváros különleges történelme felé. Elfeledett titkok és misztikum, impozáns épületekről elnevezett koktélok várják a betérő vendégeket, érkezzenek akár az ajtón, akár az étterem mosdóján keresztül.

Idén júliusban a Marriott Bonvoy 31 márkából álló portfóliójába tartozó W Hotels Worldwide újragondolta Budapest kulináris színterét a várva várt W Budapest megnyitásával. Az szálloda háromféle innovatív étkezési koncepciót hozott be a fővárosba, amelyek a város pezsgő társasági kultúráját és örökségét ünneplik.

Titkos, föld alatti bár nyílt az Andrássy úton

A Nightingale by Beefbar mellett a W Budapest egy másik kivételes kulináris kínálattal is bemutatkozik: a Society25, a szálloda alagsorában található rejtett speakeasy bár új életet lehel a Drechsler Palota földalatti részébe. A Society25 egy titkos hely Budapest utcái alatt, amelyhez egykor alagutak vezettek kamrákon és ösvényeken keresztül.

A bár a történelmet képviseli titkokkal és misztikumokkal fűszerezve. A Society25 azokból a kreatív beszélgetésekből és titkos asztaltársaságokból merít ihletet, amelyek „előző életeiben” gyakran megfordultak a térben – a hely bensőséges és felszabadító élményt kínál.

A széleskörű koktélválaszték a W Budapest izgalmas dizájn narratíváira támaszkodik, nyolc egyedi koktéllal büszkélkedhet, amelyek a város ikonikus épületei előtt tisztelegnek. Minden koktél tartalmaz egy titkos összetevőt, amelyet Stefano Ripiccini vezető bartender és csapata álmodott meg az italokba.

Head bártenderünk 15 évesen kezdte pályafutását Londonban, ahol nem másoktól, mint Tony Conigliarotól (L’Isola Restaurant) és Douglas Ankratól, a Porn Star Martini kitalálójától tanult a LABben, Soho-ban. Itt sajátította el azt a mentalitást, amelyet Nick Strangeway, a szintén legendás bártender képviselt: „Lépj ki a bárból, éld az életed és térj vissza tele élménnyel, amelyet ossz meg a vendégeiddel!” Stefano Budapestet megelőzően bejárta a világot: Qatar, Shanghai, Milánó, St. Barths Szigetek és végül a Dorchester Bar után megérkezett a Society25 bárhoz.

A koktélkollekcióban megtalálható a fényűző Gerbeaud-ház (1884) ihlette koktél, az Indulgence, amely bepillantást kínál a méltán híres kávéház falai közé, visszhangozva a Belle Époque korszak nagyságát és egyedülállóságát. Az Avant-Garde az Iparművészeti Múzeum (1896) és a tetején elhelyezett lámpás által ihletett koktél az avantgárd szellemét testesíti meg, merész és innovatív.

A föld alatti bár koktélkínálata

Az M1, az első budapesti metróvonal (1910) előtt tisztelgő koktél ötvözi a hagyományos magyar kapros és savanyú ízeket, tisztelegve a város gazdag történelme és építésének kora előtt. Az Andrássy úton egykor a Drechsler palotával szomszédos Párisi Nagy Áruház (1911) fenségességét tükrözve ez a koktél eleganciát és luxust sugároz, magába foglalva a Belle Époque pompáját – ez a Splendour.

A Városligeti Fasori reformátustemplomból (1913) ihletet merítő Holy Spirit koktél az ízek isteni keverékét idézi fel egy pohárban, tükrözve a korszak építészeti csodáinak szentségét.

Aftermath koklétunk óda a történelmi Magyar Postatakarékpénztárhoz (1913), ez a koktél arra invitál, hogy megízlelgesd a múltat, miközben ünnepled Budapest építészeti kincseinek maradandó örökségét. Az egykor a Római Birodalomban megbúvó Aquincum ősi városáról kapta a nevét Aquincum koktélunk, amely a Gellért fürdő (1918) és a termálvizek előtt tiszteleg a város történelmi pompáját visszhangzó hozzávalókkal a fürdők városának 150. évfordulója alkalmából. Délice de Pêche koktél ihletője pedig maga a Drechsler-palota volt, amely arra invitál, hogy minden kortyot a maga nagyszerűségében kóstolj meg.

A Society25 bárt a W Budapest Dalszínház utcai oldaláról tudják a vendégek megközelíteni, illetve a szálloda Nightingale by Beefbar éttermének mosdóján keresztül is felfedezhetik a titkos helyet.

Ha szeretne foglalni, látogasson el a Society25 weboldalra, valamint kövesse a @society25bar Instagram oldalon a friss híreket!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sütés nélküli sütemények húsvétra

Remélhetőleg jól fognak jönni ezek a sütés nélküli sütemények húsvétra: nagy szolgálatot tehetnek, ha a sütő bekapcsolása nélkül úsznánk meg az idei ünnepet. Mert így is lehetséges.