A Michelin-csillagos séf ezt az összetevőt sosem hagyja ki, ha krumplipürét készít

A krumplipüré elkészítése önmagában nem jelent nagy kihívást, viszont, ha szeretnénk, hogy igazán krémes, telt ízekkel teli pürét kanalazhassunk, akkor fogadjuk meg a séf napi tippjét!

A krumplipüré is lehet igazi kulináris különlegesség, ha megfogadjuk Johann Lafer Michelin-csillagos séf tippjét. Egyetlen extra, talán kissé meghökkentő hozzávaló az, amivel nagyon krémes, ízletes pürét kapunk végeredményül.

Burgonyapüré
A Michelin-csillagos séf ezt az összetevőt sosem hagyja ki, ha krumplipürét készít

Igazán testes, krémes állagot varázsolni a krumplipürének egyáltalán nem olyan egyszerű feladat. A Michelin-csillagos séf ajánlását megfogadva azonban gyerekjáték lesz ennek elérése.

Az ő titkos összetevője nem más, mint a házi tejszínhab, amit cukor nélkül készít, természetesen.

Ehhez kerül még egy kis meleg tej és tejszín, amit hozzákever a krumplipüréhez a tökéletes állagért. A friss zöldfűszerek és a pirított hagyma is jó kiegészítője lehet a pürének.

Extra tipp:

A főzés helyett gőzöljük a krumplit, így megőrizve ízét és tápanyagait.

Receptajánló:

Mi az a krumplipüré?

A krumplipüré az egyik legegyszerűbb, mégis legkedveltebb köret, amely szinte bármilyen főételhez jól illik. Elkészítése során a megfőtt burgonyát áttörik vagy összetörik, majd vajjal, tejjel vagy tejszínnel krémesre keverik, így kapja jellegzetesen lágy, selymes állagát. Ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval vagy akár fokhagymával is gazdagítható. A püré titka a jó minőségű burgonya és a megfelelő állag eltalálása: se túl híg, se túl száraz ne legyen. Nemcsak sült húsok, pörköltek mellé remek választás, hanem önmagában is igazi komfortételnek számít.

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek