Sárgaborsó főzelék babáknak

Sárgaborsófőzelék babáknak

A kisbabáink számára is fontos a változatos táplálkozás, szükségszerűen hüvelyeseknek is kell szerepelnie étrendjükben. Melyik hüvelyest adhatnánk nekik jobb szívvel, mint a legegészségesebbiket, a sárgaborsót? Már 8-9 hónapos kortól adható.

A citromlevet ne felejtsük belecsöpögtetni a végén, igazán finom ízt ad neki.

Még több babakonyha recept itt!

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 12 dkg sárgaborsó
  • 12 dkg krumpli
  • 1/4 citrom leve
  • 1 tk olaj

Elkészítés:

  1. A sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábasba tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni.
  3. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és amikor a borsó már majdnem megpuhult, hozzáadjuk. Puhára főzzük.
  4. Botmixerrel pürésítjük.
  5. Végül olajjal dúsítjuk, és a citromlével ízesítjük.

Még több babakonyha recept itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...