Sajtos brokkolifalatkák a sütőből

Gyorsan ennétek valami finomat? Ezt a brokkolis ízbombát próbáljátok ki. Nagyszerű recept, az egész család imádja majd, és bulireceptként sem utolsó!

Talán az egyetlen zöldség a brokkoli, amit bármelyik gyermekünk nagy kedvvel elfogyaszt. Pont ezért szinte mindig veszek belőle. Nagyon változatosan elkészíthető, és nem is olyan drága - három-négyszáz forintért már két egész nagy fejet kaphatunk belőle a piacon.

A Sajtos brokkolifalatkák receptjét itt találod!

Hűvösebb időben a legegyszerűbb egy gyors krémleves, de máskor sem töltök vele olyan sok időt, csak párolom, és salátában vagy köretként egy szelet hús illetve hal mellé tálalom. Sőt a brokkolipizza-receptemet, a krémes karfiol-brokkolitálat és a sonkás-brokkolis quiche-t sem egy nagy kunszt elkészíteni.

A Sajtos brokkolifalatkák receptjét itt találod!

Most sem gondoltam túl sokat pepecselni vele, csak egy gyors uzsonnareceptet kerestem. Ezek a japán ihletésű sajtos falatkák azonnal elvarázsoltak, rögtön éreztem az ízüket a számban. Sütés után persze sokkal jobb volt a végeredmény, és reszelt parmezánnal is azonnal kipróbáltam.

A Sajtos brokkolifalatkák receptjét itt találod!

Eredetileg shichimi togarashi fűszerezést kap, melynek a hét összetevője közt kendermag, japán bors és porított nori(lap) is szerepel, ezek nálam otthon “éppen” nem voltak fellelhetőek, de így is fantasztikusan finomak lettek a harapásnyi falatkák. Ahogyan az ajánlásban láttam, én is készítettem kétféle szószt mellé: egy chilis-paradicsomosat a csípőskedvelőknek, és egy zöldfűszeres-joghurtosat a nyugalmat és enyhülést vágyóknak.

A Sajtos brokkolifalatkák receptjét itt találod!

Legközelebb az olasz utazásunkon gyűjtött finomságokkal jövök, addig is keressetek újabb brokkolis megoldásokat, na és persze próbáljátok ki ezt a gyors sajtos receptet!

Gréti

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?