Riszájkling szilveszter után

{ KÉP = 29311, 2, ajanlo/riszajkling-szilveszter-utan }Avagy mihez kezdj a megmaradt lencsével, hogyan kelhet új életre a 31-ei malacsült, és persze a tucatnyi főtt virslit is el kellene tüntetni. Frappáns átalakulások következnek.{T}

Avagy mihez kezdj a megmaradt lencsével, hogyan kelhet új életre a 31-ei malacsült, és persze a tucatnyi főtt virslit is el kell tüntetni. Frappáns átalakulások következnek.

Hajlamosak vagyunk túlzásba esni, mondván, inkább legyen bőven, mintsem éhen maradjon valaki. Az újév első napjaiban meg persze törhetjük a fejünket, mi legyen a maradékkal. Segítünk!

Virslihegyek

A koccintás utáni virslizés maradéka hálás alapanyag az újrahasznosítás szempontjából: klasszikusan salátába karikázzuk, de süthetjük muffinba is (kiváló reggeli/vacsora kerekedik így belőle), vagy válasszuk az extravagánsabb megoldásokat, és próbáljuk ki a virslis palacsinta lasagnét vagy a virslivel töltött rizsrántottát.

A kocsonya napja >>

Szerencse új köntösben

Könnyen előfordulhat, hogy jócskán marad a lencselevesből, -főzelékből vagy -salátából, annál inkább, hogy sokan nem ápolnak jó viszonyt az apró hüvelyessel. Vessük be az ősrégi trükköt, álcázzuk az új év első napjának főszereplőjét, és keltsük új életre az alábbi receptek valamelyikével, vagy próbáljunk ki többet is.

Maradék lencsés receptekért kattints a képre!

{ GALÉRIA = title:Marad%C3%A9k%20lencs%C3%A9b%C5%91l%20, 0,1,2,4,3,5,6,7,8,9 }

Így használd fel a maradék lencsefőzeléket! >>

A malacsült reinkarnációja

Végül következzen néhány ötlet a sorsára váró sült hús eltüntetésére. Lehetőségekben most is bővelkedünk, csak ki kell választani a legszimpatikusabbat. A mi kedvenceink: a húsos-fetasajtos batyuk és a sült hús szendvicsben való újjáéledése.

Maradék húsok felhasználása >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod>>

Címlapról ajánljuk

További cikkek