Rétestől a kultúráig - programajánló

A héten sem maradunk programok nélkül! Megünnepeljük a magyar kultúra napját, pincét járunk, és kiderül, hogy ki lesz a réteskészítés királya és királynője. 

A Magyar Kultúra Napja - január 22.

Ünnepeljük együtt a magyar himnusz születésnapját!

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az egész országban koncertek, hangversenyek, és jobbnál jobb rendezvények várják a résztvevőket.


Vince nap, Pannonhalma - január 24-25.

Pannonhalmi Borvidék - Vince-napi pincejárás

„Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince!”A versike alapja az a népi hagyomány, mely szerint január 22-én Szent Vince napi vesszőt vágtak, ebből megjósolva a várható bortermést. Ha a szőlőtőről lemetszett vessző levet enged, akkor bőségesen lesz bor, ha nem, akkor szomjúhozás várható. Az ezen a napon szedett vesszőket vízbe rakva, és 18-20 C hőmérsékleten tartva pár hét elteltével már látszani fognak a fürtkezdemények, amiknek a számából következtetni lehet a jövő évi termésre. Január 24-én és 25-én a borvidék 8 borásza és borászata várja szeretettel a borkedvelő közönséget!

Kattints a részletekért!


Tápiósági Rétes Fesztivál, Tápióság - január 25.

Ki lesz a rétessütés királya és királynője?

Második alakalommal rendezik meg a rétes fesztivált Tápióságon, ahol eldől, ki lesz Tápióság rétessütő királya vagy királynője. A nemes versengés célja a régi falusi ízek felelevenítése, és a mai fiatalok megismertetése a réteskészítés minden mozzanatával. A versenyen több kategóriát állítanak fel a szervezők: Húzott rétes hagyományos ízekkel; Húzott rétes mai modern ízekkel; Különleges rétes. A versenyt neves zsűri fogja értékelni.

Kattints a részletekért!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

5 tipp, hogyan használd fel a mandarin héját

A mandarin héjára nem sokan gondolunk úgy, mint újrahasznosítható alapanyag, pedig igazán sokszínű a felhasználása. Ha eddig nálad is a kukában landolt, akkor olvass tovább, és lesd meg, mi mindenre tudod használni a tél egyik kedvencének héját!

Balogh Lilla

További cikkek

5 trükk, ami az egyszerű köretedből elegáns ünnepit varázsol

Ha ünnep van, úgy érezhetjük, hogy mindenből a legszebbet, a legelegánsabbat kell elővenni, legyen az étkészlet, jókedv vagy éppenséggel köret. Persze az idő vagy a pénz nem mindig adott minderre: nézzük meg hát, hogy lesz a szerény karácsonyi köretből (pofonegyszerűen) elegáns!