A nap, amikor kirántottuk a cornflakes-bundás vaníliafagyit

Egy nem mindennapi desszertreceptet hoztunk nektek, ez volna a rántott fagyi! A kívül ropogós bunda belül krémesen lágy vaníliafagyit rejt. A mondás, miszerint kirántva minden jó, ennél a receptél is beigazolódott. Próbáljátok ki!

Egy ilyen ropogós cornflakes-burokban olvadó fagylalt egy könnyed étkezés különleges és szenzációs befejezésére szolgál. Mutatjuk a receptet!

Nézd meg a receptvideónkat itt:

Hozzávalók

300 g vaníliafagylalt (egy kis doboz)
70 g finomliszt
120 ml víz
150 g kukoricapehely
90 g étcsokoládé (1 tábla)
100 g habtejszín (csokimázhoz)
200 ml habtejszín (tejszínhabhoz)
3 ek porcukor
10 dl napraforgó olaj (Vénusz 100% első préselésű, finomított napraforgó-étolaj).

Elkészítés:

Első körben kigombócoljuk a fagylaltot, majd betesszük a mélyhűtőbe teljesen kidermedni.

Amíg hűlnek a gombócok, addig elkészítjük a panírt – ez két részből fog állni: először készítünk egy tojás nélküli palacsintatésztát, ehhez a lisztet a vízzel csomómentesre elkeverjük, a második körben pedig ledaráljuk a kukoricapelyhet durvább, morzsás állagúra.

A rántott fagyi receptjét ITT találjátok!

Miután elkészültünk a panírral, az étcsokoládét és a tejszínt összeolvasztjuk, illetve a habtejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és habzsákba töltjük. Ezekkel az elemekkel tálaljuk majd a desszertet.

Mielőtt bepanírozzuk a gombócokat, hogy kirántsuk őket, előtte felhevítjük az olajat.

A gombócokat a Vénusz 100% első préselésű, finomított napraforgó-étolajában fogjuk kisütni. Ez az étolaj teljesen semleges ízű, szóval ideális édes és sós fogások elkészítéséhez egyaránt. Az olajnak a sütéshez körülbelül 170-180 fokosnak kell lennie.

A rántott fagyi receptjét ITT találjátok!

A kifagyott gombócokat először a tésztamasszába, majd utána a cornflakesbe forgatjuk. Ezt követően mehetnek a forró olajba pár másodpercre, amiben hirtelen kisütjük őket.

Találás előtt hűtsük le a gombócokat, majd locsoljuk meg langyos, olvasztott csokoládéval, koronázzuk meg egy adag tejszínhabbal, és díszítsük egy szem cseresznyével.

Jó étvágyat!

Keress még több Vénusz első préselésű napraforgóolajjal kapcsolatos anyagot itt!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...