Pucolj tojást úgy, mint a profik! - VIDEÓ

Egy újabb remek tipp, most arra, hogyan pucoljuk meg a főtt tojásokat egyszerűen, tökéletes végeredménnyel.

Azt már megtanultuk, miképpen kell palackkal szétválasztani egy tojást, de azt is tudjuk, hogyan a legegyszerűbb leszedni a főtt tojások héját anélkül, hogy felsértenénk a fehérjét? Én mindig bosszús leszek, ha egy apró kis héjjal együtt kiszakad egy kis darab a tojásból, és így nem lesz szép, sima a felülete. Ez persze akkor nem gond, ha utána úgyis összevágjuk tojáskrémnek, de ha esetleg kaszinótojást készítünk, akkor már sokkal bosszantóbb a történet. Ennek elkerülésére is létezik megoldás és egy ötletes technika: a keményre főtt tojás laposabb végét megütögetjük, megbontjuk a héjat, de éppen csak annyira, hogy a héj és a tojás közé be tudjunk csúsztatni egy teáskanalat. Majd óvatosan, de határozottan körbeforgatjuk a héj alatt, és az eredmény: egyben lejön az egész héj, a tojás pedig tökéletesen sérülésmentes!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.