Pszichopata gasztrozseni a képernyőkön

Profi szakácshoz méltó képességekkel is rendelkezik az AXN népszerű sorozatának, a Hannibalnak a címszereplője. A 2013-as év sorozata áprilisban a új évaddal tért vissza. (x)

Nemcsak ördögien intelligens és mindenkit átverő pszichopata, de elképesztően jó szakács is Dr. Hannibal Lecter, az AXN saját gyártású sorozatának főszereplője. Konyhatündéri képességeinek köszönhetően sokban hasonlít hozzánk, hétköznapi gasztrorajongókhoz is, azzal az "aprócska" különbséggel, hogy a Mads Mikkelsen által játszott úriember emberi részekből készít látványos fogásokat.

A sorozat áprilisban egy, az előzőnél még csavarosabb második évaddal tért vissza a képernyőkre, ebben a címszereplő és az általa börtönbe juttatott zseniális detektív Will Graham (Hughy Dancy) csap össze egymással.

Az első évadban a kannibál sorozatgyilkos, Dr. Hannibal Lecter az orránál fogva vezette a brilliáns, ám instabil nyomozó Will Grahamet, és vele együtt az egész FBI-t. Will így rács mögött kezdi a második évadot, mint közveszélyes pszichopata, miközben Hannibal átveszi a férfi helyét az FBI profilozó tanácsadójaként. Will azonban tudja, amit kollégái még csak nem is sejtenek: hogy Dr. Lecter valódi arcának semmi köze a kifogástalan megjelenésű és modorú, nem mellesleg kivételesen jó szakács pszichiáterhez. Will úgy dönt, hogy visszaszerzi az irányítást saját élete fölött, és felveszi a harcot a szörnyeteggel, így megkezdődik a jó és a rossz pszichopata párbaja.

A Hannibalt több mint 100 országban, 23 nyelven mutatták be 2013-ban. A mozifilm színvonalú produkciót több mint 35 millióan kísérték figyelemmel a Sony Pictures Television Networks televíziós csatornáin, és mára elkötelezett rajongótáborral rendelkezik. A thriller rajongói megbabonázva szegezik tekintetüket a képernyőre, a történetvezetés izgalmai pedig a filmkritikusok elsöprő többségéből is pozitív értékelést váltottak ki. Ha eddig lemaradtatok volna, de érdekelne Titeket a pengeéles elméjű antihős fondorlatos ténykedése vagy épp gasztronómiai géniusza, mindenképp csatlakozzatok a több milliós Hannibal-rajongó táborhoz! (x)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így sterilizáld a befőttesüvegeket lekvárfőzéskor

Napi Tippünk a befőzéssel kapcsolatosan érkezik nektek: így, nyár vége fele közeledve sokan döntenek úgy, hogy a nyár legszínesebb-illatosabb-zamatosabb alapanyagait télen is élvezni szeretnék, így elteszik a finomságokat. Jöhetnek tartósított kedvenceink, a lekvárok! Na de hogy álljunk neki az üvegek sterilizálásának?