Praktikus tipp csirkés gyros vacsorához

Nincs időd arra, hogy órákig állj a konyhában? Használd a MAGGI megújult Szaftos csirke steak alapjait! A kerti fűszeres változat után a fokhagymásat teszteltük. (x)

Második próba - Fokhagymás alap

A MAGGI Szaftos fortélyok közt tett felfedező túránk második állomása a fokhagymás csirke steak alap megmérettetése volt. Az előző alkalommal sütött kerti fűszeres alappal készült csirkemell valóban olyan szaftos és puha lett, mint ahogyan hirdeti magát. Ezért a fokhagymás variációtól is ugyanilyen teljesítményt vártunk, és nem csalódtunk. A tízperces sütési idő is ugyanúgy elegendőnek bizonyult, mint korábban.

A steak alap fokhagymás fűszerezése adta az ötletet ahhoz, hogy az elkészült, felszeletelt csirkemellből gyrost készítsünk. Amíg a csirke sült, uborkából, paradicsomból és lilahagymából zöldségtölteléket és enyhén fűszerezett joghurtöntetet készítettünk a hús mellé. A teflonserpenyőben könnyen megmelegedett a pita, melyet azon melegében felvágtunk, és megtöltöttük gőzölgő csirkecsíkokkal. A zöldségeket már órákkal a felhasználás előtt kivettük a hűtőszekrényből, így nem hűtötték le a húst. Joghurt öntetünkből pedig jó nagy adagot készítettünk, hogy a pita felső, levágott részére is jusson mártogatósunk. A keleti ihletésű étel – mely nagy sikert aratott a kollégák körében – gyöngyszeme a szaftos csirkehús lett.

Elkészítési ötletek a steak alaphoz

A Szaftos steak alapokkal készült csirkemellhez sokféle köret passzol. A kerti fűszeres alap talán a legengedékenyebb, hozzá a legegyszerűbb salátáktól kezdve a könnyű főzelékeken át a sült, párolt zöldségekig bármilyen kiegészítés adható. A fokhagymás változathoz leginkább fehér sajtos – mozzarellás, fetás – salátát, sütőben sült burgonyát vagy zöldségeket, illetve zöldségpürét tudtunk elképzelni. Kitalálhatunk bármit, a lényeg az, hogy a tíz perc elkészítési idő valóban tíz perc maradjon. Tehát minden olyan köret jöhet, amelyet a csirke sülése alatt össze lehet dobni!

De mi a termék titka?

A MAGGI terméke, a Szaftos csirke steak alap olyan gyors fűszerezési és sütési lehetőséget ad a mindennapokban, amely során nincs szükségünk a hús pácolására ahhoz, hogy valóban szaftos csirkemell szeletet süthessünk mindössze tíz perc alatt. Egy termék csomagolásában négy fűszerpapír található, melyeken gondosan válogatott fűszerekből készült keverékbevonat található. Ha az előkészített, tisztított csirkemellet ezek egyikében sütjük, akkor két legyet ütünk egy csapásra: a sütőpapír megvédi a húst a kiszáradástól, a rajta lévő illatos fűszerektől pedig nagyon finom lesz. A legtöbb család kedvence a sült csirkemell – a MAGGI fokhagymás csirke steak alapjával mindig ugyanolyan szaftosra, omlósra és fűszeresre sül a hús, ráadásul zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el egy szál serpenyőben, melyet szinte alig kell a sütés után tisztítani.

Milyen más termékeket ajánl a MAGGI csirkesütéshez?

Az elkövetkezendő három alkalommal a MAGGI Omlós csirkesült alapjaival sütünk. Először fűszeres-citromos csirkecombot készítünk, melyhez párolt zöldségeket tálalunk. (x)

Még több hasznos ötletért látogass el a MAGGI Okoskonyha oldalára!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek